Internet verdeeld over ruzie tussen twee vriendinnen: Aan wiens kant sta jij?

Recent deelde de beautyinfluencer Kelly Kim een video op TikTok waarin ze vertelde waarom ze de banden met haar beste vriendin verbroken had. Kort daarna deelde de ex-beste vriendin in kwestie, Joanna Yeon Lee, haar kant van het verhaal. En nu beide kanten bekend zijn, is er online heel wat te doen over de ruzie. Want wie heeft er gelijk?

Het internet is opnieuw verdeeld. En deze keer gaat het niet om de kleur van een jurk of wat je in een bepaald geluidsfragment precies hoort. Het gaat deze keer namelijk om een ruzie tussen twee voormalige beste vriendinnen, waarbij iedereen een kant probeert te kiezen.

Een geleende hoodie en een broodje

Beautyinfluencer Kelly Kim deelde als eerste haar verhaal. Daarin zei ze dat ze normaal nooit alle contact met iemand zou verbreken, omdat ze zich enkel openstelt voor mensen die ze echt vertrouwt. “Maar deze vriendin was een uitzondering”. Vervolgens vertelt ze de verschillende redenen waarom de vriendin volgens haar over de schreef ging. “De dag waarop ze mijn nieuwe vriend ontmoette, of misschien enkele dagen later, voegde ze hem toe aan haar Close Friends op Instagram. Kort daarna begon ze op die Close Friends TMI’s (Too Much Information, red.) te posten. Het voelde als een attention trap. Op dat moment was ik nog niet officieel samen met m’n vriend, maar iedereen wist dat we gevoelens hadden voor elkaar.”

Het tweede verhaal hangt samen met het eerste, vertelt Kelly Kim. “We waren allemaal samen in het huis van m’n vriend, en ze leende een hoodie van m’n vriend omdat ze het koud had. Ze nam de hoodie mee naar huis, wat oké is. Maar de twee weken daarna bleef ze de hoodie dragen en deelde ze er foto’s van op sociale media.” Ook dit vond Kelly op zich nog geen probleem. Maar vervolgens begon de vriendin plots ook interesse te hebben in het merk waar haar vriend een grote fan van was, terwijl ze nooit eerder over het merk gepraat had. En wanneer ze ergens naartoe gingen waar hij ook was, spendeerde ze uren om haar klaar te maken. Daarnaast had Kelly ook via via gehoord dat haar vriendin zei dat ze haar vriend “cute” vond.

Maar de druppel voor Kelly was wanneer haar vriendin plots het favoriete broodje van haar vriend voor hem had gekocht, die ze ’s morgens vroeg aan hem wilde overhandigen zodat hij het kon meenemen naar werk. “Nu ik er maanden later op terugkijk, vind ik het gewoon hilarisch. Ik ben niet meer kwaad, maar ik vind het gewoon zo grappig hoe hard ze aan het proberen was. Eerlijk, ik begrijp het. Mijn vriend is cute. Ik hoop gewoon dat je een man kan vinden om elke ochtend broodjes voor te kopen”.

Bekijk hier de video van Kelly Kim:

@kelly_kim_ which one was ur fav? the sandwich one is mine?? #girlsgirl #grwm #datingstorytime ♬ original sound – Kelly

Reactie Joanna Yeon Lee

Het verhaal werd al snel opgepikt, waardoor het ook de ex-vriendin in kwestie bereikte. Het gaat om Joanna Yeon Lee, die zelf haar reactie op TikTok deelde. Daarin reageert ze op alle beschuldigingen. “Ik vind het zo gek dat ik dit allemaal op deze manier moet ontdekken, terwijl ik haar zo vaak heb proberen vragen wat er aan de hand was.” En toen ze op de video van Kelly reageerde met “waarom heb je niet meer context gegeven?” werd ze meteen geblockt. Daarom besloot ze om zelf te reageren in een video op TikTok.

Ze legt uit dat ze iedereen die ze die avond, de avond van haar verjaardagsfeestje nota bene, had leren kennen, had toegevoegd aan haar Close Friends op Instagram. “Close Friends betekent gewoon niet veel voor mij”. Ze vertelt ook dat zij die avond Cupido van dienst speelde voor haar beste vriendin en haar toekomstige lief. “Ze had vertelt dat ze hem knap vond, dus was ik dat tegen hem gaan zeggen en zo belandden we die avond ook allemaal in zijn appartement. En ik heb iedereen dan toegevoegd aan m’n Close Friends. Het stelt echt niet zoveel voor.” Ze voegt daar ook aan toe dat ze geen attention traps deelde, want iedereen, dus ook Kelly, kon de posts zien. “Waarom zou ik dat dan delen waar iedereen het kan zien? En daarbij, ik deel m’n thirst traps gewoon op mijn publieke Story.”

Ze geeft vervolgens toe dat ze de hoodie leende en niet meteen teruggaf. “Ik sta erom bekend dat ik geen hoodies teruggeef. Ik vond de hoodie gewoon mooi. Het had er niets mee te maken dat het zijn hoodie was.” En dan komt het beruchte broodje aan bod. Daarbij richt ze zich persoonlijk tot Kelly. “Je weet dat de sandwich een bedankje was omdat hij m’n tv hielp ophangen.” Hij deed dat omdat Joanna en Kelly op dat moment roommates waren. “Ik kocht het broodje ook gewoon bij de bakker vlakbij m’n werk en je bent het ’s morgens mee komen halen, waarbij ik het aan jou en niet aan hem heb gegeven. Als ik hem wilde verleiden met het broodje, dan had ik het wel persoonlijk aan hem gegeven. Het was gewoon een manier om dankjewel te zeggen. Ik zou het voor iedereen gedaan hebben.” Joanna sluit af met te zeggen dat ze blij is dat de vriendschap voorbij is.

Bekijk hier de reactie van Joanna Yeon Lee:

@joannayeonlee cant believe this is what it is but here it is #girlsgirl #femalefriendships #gaslighting101 ♬ original sound – jo?

De hoodie en de man

Kelly reageerde op haar beurt op de video van Joanna met een video waarin ze de bewuste “mooie hoodie” op verschillende manieren combineert. Daarin komen we te weten dat het gaat om een heel eenvoudige zwarte hoodie van Nike en dat het dus geen speciale hoodie is die je zou bijhouden omdat je hem mooi vindt. Daarnaast kwamen mensen er ook achter dat Joanna in de foto’s die ze poste op sociale media enkel een string aanhad met de hoodie.

@kelly_kim_

the hoodie does in fact hoodie?? – nike solo swoosh is the name i believe

♬ exes – Tate McRae

Ook wisten mensen al snel te achterhalen wie de man was waar de ruzie om gaat. Het gaat om een knap fitnessmodel, waarbij veel mensen aangeven dat ze “begrijpen waarom Joanna de hoodie wilde bijhouden”.

Meningen verdeeld

Beide video’s gingen viraal en werden ook gedeeld op X, het voormalige Twitter. Daar geven heel wat mensen hun mening over de ruzie. En die meningen lopen sterk uiteen. Heel wat mensen vinden dat Kelly gelijk heeft en dat Joanna inderdaad achter haar vriend aanzat en grenzen overschreed.

Maar er zijn ook mensen die vinden dat Joanna niets misdaan heeft en dat Kelly de situatie nodeloos opblaast.

Daarnaast zijn er ook enkele mensen die van mening zijn dat de man in het verhaal de enige schuldige is. Want hij gaf z’n trui aan een andere vrouw terwijl hij een vriendin had.

Meer
Lees meer...