Left Right
scrollTop top

iPhone 8 Plus de beste camera? Niet meer, want er scoorden al twee smartphones beter


iPhone 8 Plus de beste camera? Niet meer, want er scoorden al twee smartphones beter

De strijd tussen de grote merken om de beste smartphone op de markt te hebben is de laatste tijd erg hevig. Er wordt vooral enorm ingezet op een zo goed mogelijke camera … en met resultaat. Apple leek de winnaar vast te hebben met zijn iPhone 8 Plus, maar deze maand hebben er maar liefst twee toestellen beter gescoord op de gerenommeerde tests van DxOMark: de Huawei Mate 10 Pro en de nummer één, de Google Pixel 2.

Apple verraste vorige maand door met zijn iPhone 8 Plus 94 punten te scoren op de heel betrouwbare cameratests van de website DxOMark. Ook het kleinere broertje iPhone 8 haalde met 92 punten een heel goede score. Daarmee stond er voor het eerst sinds 2014 weer een iPhone bovenaan de ranking.

Lang hielden ze die leidersplaats wel niet vast. Begin deze maand klom de Samsung Galaxy Note 8 al op gelijke hoogte door ook 94 punten te scoren. Vooral de zoom viel in de smaak. Daarmee toont de Note 8 dat Samsung alleszins niet heeft stilgezeten en blijft vooruitgang boeken op het gebied van camera’s in hun smartphones. Maar het beloofde nog spannend te worden met meerdere andere merken die op het punt stonden een nieuw flagship te lanceren.

Google verpulvert hoogste score

En het was Google die het record verpulverde door een fenomenale score van 98 punten te behalen met zijn Pixel 2. De camera van die smartphone behaalt 99 punten voor foto’s en 96 voor filmen. Verbeterpunten zijn er dan ook nauwelijks.

Twee weken later stelde Huawei zijn Mate 10 Pro voor en al tijdens die voorstelling was duidelijk dat het een serieuze uitdager zou worden voor de Pixel 2. Uiteindelijk haalde Huawei het nipt niet want de Mate 10 Pro bleef steken op 97 punten, de tweede beste score ooit. Op het vlak van foto’s haalt de smartphone wel een recordscore van 100 punten, hoger dan de Pixel 2 dus, maar voor filmen krijgt hij ‘maar’ 91 punten.

Ook de komende tijd blijft het spannend, want begin november komt Apple met zijn veelbelovende iPhone X. Kan die nog beter scoren dan de Google Pixel 2 en de Huawei Mate 10 Pro of blijft Apple op achtervolgen aangewezen?

Bekijk hier de top 5:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547