Left Right
scrollTop top

Zo gebruik je verborgen nieuwe functie in iOS 14 op je iPhone


iOS 14 iPhone
© Shutterstock

Apple lanceerde vandaag de nieuwste versie van iOS voor op je iPhone of iPad. De update iOS 14 bevat uiteraard heel wat nieuwigheden die al langer bekend waren. Er is ook een heel handige feature die goed verborgen zit in je instellingen, maar de moeite loont om eens nader te bekijken.

Apple had al heel wat nieuws over iOS 14 bekendgemaakt eind juni tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WDC). Het ging toen onder andere onder de integratie van widgets, picture-in-picture en de mogelijkheid om mensen te taggen in groepsgesprekken.

Op de uitrol van het nieuwe besturingssysteem was het wachten tot het Apple Event van afgelopen dinsdag. Daar toonde Tim Cook niet alleen de nieuwste Apple Watch en iPad, maar maakte hij ook bekend dat iOS 14 nu echt gelanceerd zou worden.

Back Tap

Als je een iPhone hebt, is het dan ook aan te raden om die update zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Dan kan je meteen ook gebruik van een kleine, maar heel handige nieuwe functie met de naam ‘Back Tap’.

Daarmee kan je bepaalde acties sneller laten uitvoeren door tweemaal of driemaal op de achterkant van je iPhone te tikken. Om ‘Back Tap’ in te stellen ga je naar je instellingen. Daar klik je op ‘Toegankelijkheid’, daarna op ‘Aanraken’ en dan op ‘Tik op achterkant’.

Hier kan je kiezen welke functie het tweemaal of driemaal tikken krijgt. Zo kan je ervoor kiezen om dan een schermafbeelding te nemen of om je iPhone op stil te zetten. Ook kan je bijvoorbeeld Siri of notificaties laten openen. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe functie moet je wel beschikken over een iPhone 8 of een recenter toestel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…