“Is het een pull, is het een korset? Het is Axelle Red!”

Geen tweet die de eerste Battleronde van The Voice van Vlaanderen zo goed samenvat als die hierboven. Na zes weken te hebben ‘gestonken’ in dezelfde outfit zagen we de coaches vanavond eindelijk in een frisse tenue, en wat trekt Axelle Red aan? Een korset. Bóven haar pull. Een bizarre mix die Twitter helemaal op zijn kop zette, maar blijkbaar rechtstreeks van de catwalk komt. En nog wel van bij Alexander Wang.

Voor zij die The Voice van Vlaanderen gemist hebben, in de tussenfilmpjes zag heel Vlaanderen hoe Axelle Red haar teamleden coachte met deze vreemde creatie om haar lijf: een grijze joggingachtige pull met daarboven een huidkleurig korset.

Het muzikale verdween volledig naar de achtergrond, want geen kat op aarde raakte uitgepraat over Axelles outfit. Terwijl de ene vrouw er helemaal verward door raakte…

… begon de andere zichzelf serieus in twijfel te trekken.

De wanhoop was zo gigantisch dat op een bepaald moment zelfs werd gesmeekt naar de komst van onze favoriete VIJF-modegoeroe Jani Kazaltzis. 

Méérmaals. 

Zelfs door Marc Coucke.

Anderen bekeken het korset-boven-pull-ding van Axelle dan weer langs de positieve kant.

Of kregen plots geniale fashionplannen.

Maar ook de vergelijking met Superman werd gemaakt.

Een vergelijking die ongetwijfeld spottend bedoeld was, maar toch niet helemaal onterecht, wat ons betreft. Zo vraagt het bijzonder veel lef om een dergelijke anti-mainstream outfit aan te trekken, zeker na alle kritiek die Axelle de voorbije weken over haar heen kreeg in haar eerste seizoen als coach in The Voice van Vlaanderen.

Maar wat het geheel pas echt grappig (en een beetje gênant voor de critici) maakt, is dat Axelle met haar outfit Vlaanderen eigenlijk subtiel liet kennismaken met een vleugje mode van het allerhoogste niveau. Zo komt haar korset rechtstreeks van de catwalk, meer bepaald uit de lente-/zomercollectie 2010 van de Amerikaanse topontwerper Alexander Wang.

En nee, dat is uiteraard geen reden om het daarom plots mooi te vinden. Maar speciaal is het zeker. En zouden we stiekem niet allemaal zo stevig in onze schoenen willen staan dat we een dergelijke outfit überhaupt al dúrven aan te doen?

We horen het jullie al denken, maar ja, ook wij zijn blij dat Axelle wél een broek droeg vanavond. Tegelijk zijn we reuzebenieuwd naar haar outfit van volgende week. Onze verwachtingen zijn alvast hooggespannen. 

PS: Nee, Nena, je bent niet de enige.

Meer
Lees meer...