Is het veilig om via Tinder op date te gaan? Hier alvast 5 ‘safety-tips’ voor de eerste date!

Is het veilig om via Tinder op date te gaan? Hier alvast 5 ‘safety-tips’ voor de eerste date!

Heb je een match op Tinder waar het goed mee blijkt te klikken? Dan is het misschien wel tijd om met die match op date te gaan. Maar is dat eigenlijk wel veilig? Je bent tenslotte nooit 100 procent zeker of die persoon wel degelijk is wie hij/zij vertelt dat ie is … Met deze tips kan je met een gerust hart op je eerste Tinder-date vertrekken!

Of het nu voor een Tinder-seksdate is of voor een serieuze date (lees hier hoe je weet of je match het serieus met je meent of enkel maar seks wil), stressen over de ‘echtheid’ van je match zal je altijd doen. Je bent misschien wel al een tijdje aan het praten maar toch ben je er nooit 100 procent zeker van dat je niet te maken hebt met een catfish. Lees daarom deze 5 tips vooraleer je afspreekt met je Tinder-date!

1. Research, research en nog eens research

Giphy

Beperk je niet tot het Tinder-profiel van je match maar zet je ‘Sherlock Holmes-bril’ op en ga op zoek naar meer informatie. Tinder geeft enkel de voornaam van je match dus zomaar even opzoeken op een ander sociaal medium zal niet meteen lukken. Soms heb je wel gemeenschappelijke vrienden en kan je zo ‘via via’ op Facebook op het profiel van je match terechtkomen of soms is het Tinder-profiel van je match ook gelinkt aan zijn of haar Instagram-account en kan je zo wat extra foto’s checken.

Is echter geen van beide het geval, dan kan je ook gewoon vlakaf vragen naar de volledige naam van je match. Oftewel gewoon straight to the point – zo raar is dat niet want je match zit hoogstwaarschijnlijk met dezelfde vragen dus begrijpt ook wel waarom je dat vraagt – oftewel via een omweg. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat Tinder veel van je batterij vraagt dus kan je vragen om vrienden te worden op Facebook zodat je op Messenger kan praten omdat die app minder batterij verbruikt (let wel op voor deze valkuilen van Messenger voor je relatie …). En voila, het checken en dubbelchecken kan beginnen!

2. Spreek af op een openbare plaats

Giphy

Ook al is het enkel en alleen voor de seks, de eerste keer spreek je toch best op een openbare plaats af. (Sommige restaurants helpen je zelfs als je met een slechte date te maken hebt, lees hier hoe!) Al is het maar om de date te starten en zeker te zijn dat de persoon waarmee je al een tijdje aan het praten bent ook effectief is wie hij/zij zegt te zijn. Op een openbare plaats zijn er namelijk veel mensen en kan je altijd roepen om hulp. Oké, dat klinkt misschien dramatisch maar je neemt toch maar best het zekere voor het onzekere.

Je kiest daarbij ook best een plaats waar je al eens geweest bent omdat je dan weet wat je kan verwachten. Dat zorgt meteen voor een stressfactor minder en het gevoel dat je de situatie onder controle hebt zorgt voor meer zelfvertrouwen. En wie kan er nu niet een beetje meer zelfvertrouwen gebruiken op z’n eerste date?

3. Roep een ‘emergency person‘ in

Giphy

Zorg ervoor dat er minstens één persoon op de hoogte is van je Tinder-date. Of het nu je mama, je beste vriendin, je zus of je oma is, zolang het iemand met een gsm is, zit je safe. Spreek af met de ‘emergency person’ dat ie z’n gsm bij de hand houdt terwijl jij op date bent zodat je altijd kan sms’en of bellen in noodgevallen. Geef die persoon ook alle details van je date zoals plaats en uur.

Wat je bijvoorbeeld kan afspreken is dat als jij een bepaald codewoord – eentje dat makkelijk en snel typt – stuurt naar die persoon, dat hij/zij jou opbelt om je te redden. Stel dat de date echt tegenvalt en dat je weg wil, dan kan je het codewoord naar je ‘emergency person’ sturen en dan kan hij/zij jou bellen om je weg te roepen voor een of ander noodgeval bijvoorbeeld. Zorg ook wel dat je eventjes iets laat horen als de date wél goed meevalt, anders is heel de situatie misschien nog meer stresserend voor je ‘emergency person’ dan voor jezelf!

4. Deel je locatie met je ‘emergency person’

Giphy

Als je echt nog een stapje verder wil gaan, dan kan je altijd je locatie delen met je ‘emergency person‘. Zo weet die perfect waar je op welk moment bent. Stel je voor, in het slechtste geval, dat je match toch een creepy catfish blijkt te zijn die jou ergens mee naartoe neemt, dan kan je ‘emergency person’ tijdig ingrijpen. Of misschien ook gewoon handig als je tijdens de date beslist om je helemaal van ’t padje te drinken en de volgende dag niet meer precies weet waar je bent.

Let wel op dat je trouwe ‘emergency person’ geen misbruik maakt van je gedeelde locatie en je een beetje komt plagen door op hetzelfde terrasje eentje te komen drinken waardoor jij je niet meer op je date kan focussen. Anderzijds kan het ook zijn dat jij je meer op je gemak voelt als er iemand in de nabije omgeving is. Dan kan je natuurlijk altijd afspreken met je ‘emergency person’ dat hij/zij – weliswaar subtiel – in dezelfde bar komt hangen!

5. Voeg je match nog niet op alle sociale media toe

Giphy

Op het eerste gezicht spreekt dit de eerste regel misschien een beetje tegen maar dat is niet zo. Oké, je moet je research op verschillende sociale media doen maar dat betekent niet dat je je match overal moet toevoegen. Als de profielen van je match niet volledig afgeschermd zijn en je kan al enkele foto’s zien en dus uitsluiten dat het om een catfish gaat, hoef je zelfs nog geen vriendschaps- of volgverzoeken te sturen voor de eerste date. Dan wacht je daar beter nog een beetje mee.

Waarom? Stel je voor dat de eerste date tegenvalt en je wil dat het bij die ene date blijft, dan is het makkelijker om verder te gaan als je nog niet op elk sociaal medium vriendjes bent met elkaar. Je wordt dan regelmatig geconfronteerd met elkaars foto’s terwijl je dat niet interesseert. Daarbij kan het zijn dat de date voor de andere persoon wel meeviel en dat hij/zij contact blijft zoeken. Als jullie enkel via Tinder verbonden zijn, dan is het simpel: je verwijdert de match gewoon. Zijn jullie echter al vrienden op sociale media, dan wordt het iets complexer en moet je bitchy de vriendschap die jullie net gesloten hadden al verwijderen.

Hou rekening met deze 5 safety-tips en combineer ze met deze 7 tips voor de eerste perfecte date en je bent helemaal klaar om met je match te meeten!

Gesponsorde artikelen