IS-militanten proberen Filipijnse stad Marawi City in te nemen

Op de Filipijnen zijn overheidstroepen in conflict geraakt met moslimextremisten van Maute, de Filipijnse tak van terreurgroep IS. De regering heeft versterking naar het crisisgebied in de stad Marawi City gestuurd.

In de stad Marawi City is een conflict uitgebroken tussen het Filipijnse leger en islamitische militanten. Dat meldt persbureau Reuters. Zo’n vijftien gewapende mannen hebben de stad bestormd. Ze behoren tot Maute, een terreurgroep die gesteund wordt door IS en ook bekend staat als Islamic State of Lanao. Volgens lokale bronnen rennen de terroristen door de straten en schieten ze op huizen. Ze zouden ook het ziekenhuis bezet hebben en er de vlag van IS op het dak geplaatst hebben. Sommige ooggetuigen zeggen dat ook de gevangenis en een middelbare school aangevallen zijn.

Gouverneur Mamintal Adiong Jr. maant alle stadsbewoners aan binnenshuis te blijven en op de grond te gaan liggen als ze schoten horen. Ook roept hij hen op hun huis goed af te sluiten. De Filipijnse regering heeft extra militairen en speciale politie-eenheden naar de stad gestuurd.

De eerste beelden: