Is Trump nu echt seniel aan het worden of liegt hij gewoon graag?

Is Trump nu echt seniel aan het worden of liegt hij gewoon graag?

Trump werd gisteren in het Witte Huis bezocht door de Noord-Koreaanse topfunctionaris Kim Yong-chol, die een brief van leider Kim Jong-un bezorgde. De Amerikaanse president noemde die eerst brief “heel aardig en heel interessant”. Acht minuten later zei hij “de brief nog niet te hebben gezien” en niet te weten wat er in staat.

Kim Yong-chol was de eerste Noord-Koreaanse topfunctionaris die het Witte Huis bezocht sinds 2000. Toen ontving Bill Clinton een Noord-Koreaanse diplomaat. Kim Yong-chol, een topfunctionaris binnen de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij. Hij wordt gezien als een belangrijke vertrouweling van de leider Kim Jong-un. Kim Yong-chol was de hoogste Noord-Koreaanse functionaris die het Witte Huis bezocht in 18 jaar.

Trump en Kim Yong-chol spraken onder meer over de strenge economische sancties tegen Noord-Korea. De Amerikaanse president kijkt uit naar de dag waarop deze kunnen worden beëindigd, vertelde hij journalisten na de ontmoeting. Yong-chol had ook een brief van Kim Jong-un bij voor Trump.

Gevraagd op het persmoment naar wat er in die brief staat, antwoordde Trump: “It was a very interesting letter.” Een “very nice letter” van Kim ook. Trump plaagde daarna de media nog een beetje: “Oh, would you like to see what was in that letter.” En hij vroeg de journalisten – erg presidentieel alweer – hoe veel ze hem wilden betalen om dat aan de weet te komen.

Acht minuten later in dezelfde persbriefing zei Trump dat hij de brief “nog niet gezien had” en dat hij hem “bewust nog niet heeft opengemaakt”. “I may be in for a big surprise” voegde hij daar aan toe.

Hier kan je het zien op video:

De brief zorgt, omwille van z’n bizarre dimensies, overigens voor een hoop hilariteit op Twitter:

Gesponsorde artikelen