Left Right
scrollTop top

Italiaanse dokter bood patiënten seks aan tegen “virus”


Italiaanse dokter bood patiënten seks aan "omdat het hen ging helpen tegen een virus"
© Newsflash

Een gek verhaal uit het Italiaanse stadje Bari. Daar zou een gynaecoloog patiënten hebben aangezet tot seks met hem, omdat hij zogezegd met zijn antilichamen een virus zou kunnen wegstoten. Met dat nieuws kwam het Italiaanse duidingsprogramma Le Iene naar buiten, nadat het een undercoveractie had ondernomen. De officier van justitie is ondertussen een onderzoek gestart.

Het begon met een vrouw die zei dat haar gynaecoloog, dokter Giovanni Miniello, haar had betast en ongepaste opmerkingen had gemaakt. Hij had haar ook seks aangeboden, omdat het haar zogezegd zou genezen van het papillomavirus, dat ze volgens de resultaten niet eens had. “Ik heb al veel mensen van kanker gered. Alle vrouwen waarmee ik in contact kwam, testten nadien negatief op het virus”, vertelde hij haar. De vrouw ging met het verhaal naar de Italiaanse krant La Repubblica en het duidingsprogramma Le Iene. Die laatste startte een undercoveractie.

Undercover

Het programma Le Iene stuurde een actrice naar dokter Miniello, die ondertussen ook al de bijnaam ‘Dr. Magic Flute’ had gekregen. Ze deed zich voor als patiënt om zo te zien hoe ver hij zou gaan met haar. Het antwoord: heel ver. Miniello vertelde de actrice dat ze witte vlekjes had op haar baarmoederhals, maar dat hij het zou kunnen genezen. Daarna bood hij haar aan om seks met hem te hebben, aangezien hij “gevaccineerd was en haar antilichamen zou kunnen geven.” Wanneer de actrice hem vroeg om een condoom aan te doen, zei hij dat de genezing dan niet zou werken.

De actrice en dokter Magic Flute gingen nadien naar een hotelkamer. Daar werd de dokter verrast door een binnenstormende journalist. Zelfs dat leek hem niet volledig van de kaart te brengen want ook toen bleef hij beweren dat hij al veel vrouwen had genezen. “Ik, die al honderden vrouwen heb kunnen genezen en al meer dan 40 jaar in het vak sta… ik heb deze alternatieve behandeling enkel voorgesteld omdat het werkt.” Na de uitzending kwamen er nog meer dan 15 vrouwen naar voor met een soortgelijk verhaal. De Italiaanse officier van justitie is een onderzoek gestart.

Newsflash


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…