Jacob Elordi zou ondervraagd worden door Australische politie na agressie tegen radioproducer

Er zijn geruchten dat acteur Jacob Elordi, die je kan kennen van Euphoria en Saltburn, ondervraagd wordt door de Australische politie. Radioproducer Joshua Fox van de Australische radiozender KIIS FM wilde een prank uithalen met Jacob Elordi, maar die laatste was daar niet voor te vinden.

Acteur Jacob Elordi zou door de Australische politie ondervraagd zijn geweest. De reden is een incident dat gebeurde na een prank van een radioproducer. Daarbij zou de acteur zich agressief hebben uitgelaten.

Agressief

Jacob Elordi was voor de Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards afgereisd naar Sydney waar hij naar een café ging. Radioproducer Joshua Fox was hiervan op de hoogte en plande een prank met de acteur. Daarbij stapte hij op Elordi af met een lege bokaal en vroeg hij om deze te vullen met zijn badwater. Dit is een verwijzing naar de ondertussen beruchte scène in Saltburn, waarin Oliver, het personage gespeeld door Barry Keoghan, het vuile badwater van Felix, gespeeld door Jacob Elordi, opslurpt.

Het gaat om de meest besproken scène van de film, die er ondertussen ook al voor zorgde dat er kaarsen verkocht worden die zouden ruiken naar het badwater van de acteur. Maar volgens Fox kon de acteur niet lachen met zijn prank. “Ik vroeg het badwater als verjaardagsgeschenk voor de host van de show, Jackie Henderson”, vertelt Fox in een interview voor zijn eigen radioshow Kyle and Jackie O Breakfast Show. Daarbij werden ook enkele beelden van het incident getoond. Zo is te zien hoe Elordi vraagt wat hij met de bokaal moet doen, waarop Fox antwoordt dat hij de bokaal moet teruggeven wanneer hij gevuld is. “Je maakt een grap … Ben je aan het filmen? Kan je dat niet doen, man, alsjeblieft”, kan je de acteur vervolgens horen zeggen.

Op dat moment stopte Fox met filmen, waarna Elordi uitgevlogen zou zijn. “Hij kwam plots heel dichtbij. En hij is een stuk groter dan mij. Ik had hem kunnen kussen, zo dichtbij was hij. Ik stond tegen een muur en hij stond echt recht voor m’n gezicht. Twee andere mannen stonden aan elke kant van mij. Het was eng. Ik voelde me geïntimideerd en Elordi vroeg om de beelden te verwijderen.” Fox weigerde dit te doen, waarna Elordi volledig door het lint ging. “Hij keerde volledig om en duwde me tegen de muur met zijn handen rond mijn keel.” Daarna zou een van de mannen die bij Elordi waren de acteur van Fox hebben weggetrokken. Er werd hem ook gevraagd om niets over het incident te zeggen.

Geen klacht

Fox laat wel weten dat hij al tegen de politie gesproken heeft, maar geen klacht zal indienen. “Ik wil hier gewoon een einde aan maken. Ik heb mijn verhaal gedaan. Nu kunnen we verder met ons leven. Jacob, doe je eigen ding. Maar misschien de volgende keer dat iemand je op straat aanspreekt, raak hem dan niet aan.”

De politie van New South Wales bevestigde dat het inderdaad een klacht binnenkreeg over een incident bij een café. “Het ging om een 32-jarige man die aangevallen zou zijn door een 26-jarige man”, bevestigde de politie. “De man had geen verwondingen.”

Meer
Lees meer...