Jacques verdwijnt zes weken uit ‘Thuis’ voor repetities voor ‘Daens’

Peter Van de Velde verdwijnt even uit 'Thuis' voor zijn opnamens van de musical 'Daens'.
VRT

Slecht nieuws voor Thuis-kijkers die graag de ondoorgrondelijke Jacques aan het werk zien, want het personage verdwijnt zo’n zes weken uit de soap. Acteur Peter Van de Velde heeft verplichtingen bij Studio 100. Zo gaat de musical Daens binnenkort in première en moet er nog duchtig gerepeteerd worden. Van de Velde zal de Aalsterse priester zelf vertolken in de Studio 100-productie.

Tot februari 2021 zijn er al 139 voorstellingen van Daens gepland. Er zijn al meer dan 180.000 tickets verkocht. Dat melden de kranten van De Persgroep. Van de Velde kan de repetitieperiode niet combineren met de opnames van Thuis. Daarom hebben de scenaristen van de soap hem tijdelijk uit de verhaallijn geschreven.

Overdag Thuis, ’s avonds Daens

VRT
VRT

“Ik ben vast verbonden aan Studio 100. Daens krijgt dus voorrang op alles”, zegt Van de Velde. Eens de première voorbij is, is de acteur van plan om Thuis te combineren met Daens. Hij zal ’s avonds op de theaterscène in Puurs staan en overdag op de set van het televisieprogramma. Er zit naar verluidt een periode van zo’n drie maanden tussen de opnames en de uitzendingen van Thuis. Het personage Jacques zal daarom pas binnenkort uit de soap verdwijnen. Hoe Jacques tijdelijk verdwijnt, is nog af te wachten.

De verdwijning van Jacques en zijn terugkeer beloven nog erg dramatisch te worden. Zo bleek onlangs dat hij de verkrachter van Thilly is, die op dat moment bewusteloos op de grond lag.

Spektakel-musicals, de aanhoudende succesformule

Studio 100
Studio 100

Studio 100 zet de jongste tijd weer volop in op musicals. Na het overdonderende succes van de producties 14-18 en 40-45 pakt de Disney van de Lage Landen nu het verhaal van priester Daens aan.

De musical werd zo’n tien jaar geleden al opgevoerd en is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van regisseur Stijn Coninx. Het strijdtoneel is het Aalst van 1900 waarin priester Daens het probeert op te nemen voor de uitgebuite arbeidersklasse.

Indrukwekkende cast

Het gaat ongeveer om dezelfde cast als bij de vorige opvoeringen. Pieter Daens, de broer van de protagonist, wordt vertolkt door Jan Schepens. Theatermonument Jo De Meyere kruipt in de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans mag de socialistische voorman Jan De Meeter spelen. De rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt gaat naar Manou Kersting en Peter Thyssen speelt de lollige Ponnet.

Tickets voor Daens zijn hier beschikbaar.

Gesponsorde artikelen