Japanse worstelaar Hana Kimura, bekend uit ‘Terrace House’ op Netflix, overleden na aanhoudende pesterijen

Triest nieuws uit de worstelwereld, want de jonge beloftevolle worstelaar Hana Kimura is op 22-jarige leeftijd overleden. In de uren voor haar dood stuurde Hana enkele verontrustende berichten de wereld in via sociale media.

Hana Kimura, een Japanse worstelaar, is tijdens het afgelopen weekend overleden. Ze kreeg al lange tijd te maken met pesterijen en online haatberichten, en in haar laatste uren deelde Hana een hoop “afscheidsberichten” op Twitter en Instagram.

Hana Kimura

Hana Kimura is de dochter van de succesvolle worstelaar Kyoko Kimura, die in 2017 op pensioen ging. De liefde voor het vak werd de jonge Hana dus met de paplepel ingegoten door haar moeder. In 2005 won Hana als achtjarige haar eerste titel. En gedurende haar tienerjaren bouwde ze verder aan haar carrière in het worstelen. En werd ze een van de grote namen in de Japanse worstelwereld.

Hana veroverde tijdens haar carrière verschillende prijzen, waaronder twee keer Artist of Stardom Championship en Goddess of Stardom Championship. Daarnaast won ze vorig jaar ook het 5★Star GP tournament en mocht ze de Stardom Fighting Spirit Award in ontvangst nemen.

Terrace House: Tokyo

https://www.youtube.com/watch?v=VTU1Z1Dy8EQ

Wie niet into worstelende vrouwen is, kan Hana Kimura ook kennen van de Netflixreeks Terrace House. Kimura was daar te zien in het seizoen Terrace House: Tokyo 2019–2020 dat op dit moment wekelijks nieuwe afleveringen krijgt op de streamingdienst.

Terrace House is een realityreeks waarbij zes vreemden bij elkaar intrekken. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen in hun late tienerjaren tot dertigers. Ze komen allemaal uit heel verschillende leefstijlen, hebben verschillende jobs en ambities. En ook tijdens de reeks blijven ze nog steeds aan het werk. Hoewel het officieel geen datingshow is, lijkt het er soms wel op. Maar verwacht je niet aan Too Hot To Handle-taferelen, want in Terrace House gebeurt alles op een volwassen en respectvolle manier.

Terrace House: Tokyo 2019–2020

Er zijn al verschillende versies van de reeks gemaakt, waarbij telkens nieuwe mensen in een huis samenwoonden. De meest recente is dus Terrace House: Tokyo 2019–2020, waarin ook worstelaar Hana Kimura te zien was. Zij liet in het begin van het seizoen nog weten dat ze op “veel dates wilde gaan” omdat ze in haar beroep vooral vrouwen tegenkomt en als heterovrouw dus weinig kansen krijgt om verliefd te worden.

Maar het seizoen werd door de coronapandemie al eerder dan verwacht opgeschort. Toch waren er nog een heel aantal afleveringen klaar, die toch nog uitgezonden konden worden. Uit respect voor de familie en vrienden van Hana Kimura heeft Netflix beslist om de volgende twee afleveringen voorlopig niet te laten verschijnen.

Pesterijen

Hana Kimura was al sinds het begin van haar carrière het slachtoffer van online pesterijen. Het ging daarbij vooral over haar etniciteit. Hana’s vader was namelijk Indonesisch, waardoor Hana Indonesisch-Japans was. Wat binnen Japan reden genoeg was om de worstelaar te viseren. Maar ook later in haar carrière werd Hana Kimura geviseerd door online pesters.

https://www.youtube.com/watch?v=0KaI_Hliieg

In een eerder uitgezonden aflevering van Terrace House was te zien hoe Hana een conflict had met huisgenoot Kai Edward Kobayashi. Hij had haar worsteloutfit gewassen samen met zijn kleren en had deze ook in de droogkas gestoken. Maar Hana’s gepersonaliseerde worsteloutfit was fragiel en had de droogkas niet overleefd. Hana was er het hart van vol, trok de pet van Kai’s hoofd en stormde de kamer uit.

Maar die reactie werd haar niet in dank afgenomen. Hana kreeg het online zwaar te verduren en kreeg na het voorval te kampen met een depressie. En die depressie werd haar uiteindelijk fataal. In de uren voor haar dood tweette Hana de volgende boodschap samen met foto’s van haar zelfverminking. “Bijna 100 gemene commentaren per dag. ik kan niet ontkennen dat ze mij pijn doen. ‘Sterf’, ‘je bent walgelijk’, ‘je zou moeten verdwijnen’. Ik geloofde deze dingen over mezelf meer dan ze waar waren. Bedankt moeder, voor het geschenk van het leven. Mijn hele leven wilde ik geliefd zijn. Bedankt aan iedereen die me steunde. Ik hou van jullie allemaal. Het spijt me dat ik zo zwak ben.”

Ook op Instagram was haar laatste bericht duidelijk een afscheid. Daar schreef ze: “Vaarwel. Ik hou van jullie, amuseer jullie en leef een lang leven. Het spijt me.” Met een foto samen met haar kat.

Hana werd in de ochtend van zaterdag 23 mei gevonden door haar mama Kyoko.

https://www.instagram.com/p/CAf_XFcJ8jQ/

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...