Je kan nu leren acteren van professor Matthew McConaughey (in Texas)

Studenten aan de universiteit van Texas krijgen binnenkort een overbevolkt keuzevak voor zich: Oscarwinnaar Matthew McConaughey gaat er lesgeven. Geen biologie natuurlijk, gewoon acteren. Wij voorspellen een aula die uit zijn voegen barst.

True Detective, Dallas Buyers Club, Ten Things I Hate About You: de lijst met films en tv-series waarin je Matthew McConaughey niet kan wegdenken is lang. McConaughey wil die acteerwijsheid nu ook doorgeven, aan zijn eigen alma mater: de universiteit van Texas.

Professor McConaughey, filmstudies

Hij wordt er vanaf dit academiejaar officieel professor in de filmstudies. De Texaanse acteur geeft er al enkele jaren een college, acteren natuurlijk, en nu wil de universiteit die relatie ook officieel maken. De leerlingen die al les kregen van McConaughey zijn alvast laaiend enthousiast. Persoonlijk voelen wij ook de plotse nood om van studierichting (en land) te veranderen.

Volgens de beschrijving van de vakken zou McConaughey focussen op een cursus die de overgang van tekst naar beeld bekijkt. Hoe je op een goeie manier met je tekst omgaat, hoe je van papier naar een heuse film gaat en hoe je die als acteur beïnvloedt. Wij kunnen ons geen betere leerkracht dan de voormalige dreamboat en Sexiest Man Alive uit 2005 voorstellen.

All right

Overigens volgde McConaughey zelf ook les aan de University of Texas. Hij haalde er zijn bachelor in de filmstudies en dat motiveert hem ook om zelf les te geven. Hij geeft nu het college dat hij naar eigen zeggen “zelf had willen krijgen.” Of dat wil zeggen dat hij zelf les wou krijgen van een ervaren acteur, of een knappe acteur, dat laten we in het midden.

Het internet is intussen (opnieuw) klaar voor hogere studies.

Je gaat je sowieso moeten haasten, want je bent niet de enige potentiële transferstudent.

Sommige mensen hebben ook altijd chance.

Voor wie verhuizen naar Texas niet haalbaar is: je kan altijd z’n motivational speech bekijken op YouTube.

Meer
Lees meer...