Je kan nu zelf in ‘De Dag’ meespelen (in virtual reality)

Je kan nu zelf in ‘De Dag’ meespelen (in virtual reality)

Zat je na twee afleveringen van ‘De Dag’ ook op het puntje van je stoel of heb je gewoon meteen de hele serie gebinget? Goed nieuws: wie graag in de sfeer van ‘De Dag’ blijft hangen, kan gewoon letterlijk op de set rondlopen en een spel spelen. Extra plus: het is een VR-spel dus je voelt je écht alsof je in de reeks zit. 

Of je De Dag nu vorig jaar al bekeek op Telenet Play More of je bekijkt ze nu per duo-aflevering op VIER, wij zaten mee te denken met de gijzelnemers én de politie zodra de gijzeling aan de gang was. Als jij ook maar niet kan loslaten hoe de puzzel in mekaar zal vallen, hebben we uitstekend nieuws voor je. Want zeer binnenkort kan jij ook op de set van De Dag rondlopen én je kan er een VR-spel spelen, net echt dus.

Tip: als je niet uit een escape room raakt, bel dan niet de politie.

Escape room meets VR in De Dag

Het concept is eenvoudig en houdt het midden tussen een videogame en een escape room: jij en twee tot vijf vrienden lopen rond op de set van De Dag in Antwerpen. Je maakt deel uit van de special forces van de politie en jij moet er dus voor zorgen dat de gijzelaars veilig uit de bank raken. Daarvoor is het belangrijk dat jullie goed samenwerken.

Ook Lynn Van Royen probeerde ‘m uit.

Telenet/Gertjan Van Haver

Waar zit het verschil met een gewone escape room? Jullie krijgen allemaal een VR-bril opgezet, waardoor je jezelf ook écht als een deal van een special forces-team gaat voelen. Want het gaat ‘m niet alleen om puzzels oplossen, je zal ook echt de confrontatie aangaan met de gijzelnemers, in Virtual Reality natuurlijk.

Acteurs uit de reeks

Anderzijds gaat het ‘m niet alleen om goed mikken, je krijgt ook een set opdrachten en puzzels die je enkel in team kan uitvoeren, door goed met elkaar af te spreken. Die puzzels en het totaalconcept werden trouwens opgebouwd door de makers van De Dag zelf. Je zit dus echt in de reeks die VIER momenteel uitzendt (tip: toch maar eerst de reeks uitkijken).

Wij hebben Escape Room: The Game voor jou getest.

Om nog wat toe te voegen aan de echtheid van het scenario, hebben verschillende acteurs uit De Dag ook hun personage ingesproken. Je loopt dus rond in de ‘echte’ Fides-bank, je gaat om met de personages uit De Dag en hopelijk krijg je de gijzelaars ook veilig uit de bank. Blijft de vraag: overleeft iedereen uit De Dag het eigenlijk?

Zei er iemand ‘teambuilding’?

Het spel werd ontwikkeld door The Park, je kan ‘m gaan in Antwerpen en Gent vanaf 23 januari. Meer info: events@theparkplayground.com.

Gesponsorde artikelen