Jimin (BTS) breekt al meteen record op iTunes met single ‘Set Me Free Pt.2’

Jimin van BTS loste vandaag de eerste single van zijn opkomende solodebuut ‘FACE’. De single Set Me Free Pt.2 toont een nieuwe kant van Jimin, die we ook voor het eerst horen rappen. Set Me Free Pt.2 mag al meteen een succes genoemd worden, want het heeft al meteen een record gebroken.

Volgende week vrijdag, op 24 maart 2023, verschijnt het debuutalbum van Jimin van BTS. Het album kreeg de naam ‘FACE’ en heeft als title track de single Like Crazy. Maar vandaag loste Jimin al een eerste nummer van het album als pre-release.

Set Me Free Pt.2

Het nummer Set Me Free Pt.2 verscheen vanmorgen en zal te vinden zijn op het album ‘FACE’. In het verleden bracht Jimin al verschillende solonummers uit. Het ging daarbij voornamelijk om ballades of tragere popnummers. Maar Set Me Free Pt.2 is een heel ander nummer.

Set Me Free Pt.2 is een grotesk hiphopnummer waarin we Jimin, die bij BTS de lead vocalist is, horen rappen. Het nummer kreeg ook meteen een videoclip waarin we Jimin zien met tientallen dansers. Jimin is namelijk ook een van de main dancers in BTS en wordt algemeen beschouwd als een van de beste dansers in K-pop. Daardoor kon dans uiteraard niet ontbreken in zijn solowerk.

iTunes

Het nummer is dus nog maar vandaag verschenen, maar toch heeft het al een record te pakken. In amper 5 uur tijd had het nummer al de eerste plaats gehaald op de iTunes-ranking in 100 landen, waaronder ook België. Niemand deed dit ooit sneller.

Ondertussen overschreed Set Me Free Pt.2 ook al de kaap van 110 landen. Ook deze mijlpaal haalde Jimin sneller dan eender wie in het verleden.

https://twitter.com/btschartdata/status/1636653961162661891?s=46&t=CvJOw1pFKawN9dOc1fTF4A

Bekijk hier nog eens de videoclip van Set Me Free Pt.2 van Jimin:

Meer
Lees meer...