Joey Chestnut verbreekt eigen wereldrecord hotdogs eten tijdens live-event op Netflix

De legendarische competitieve eter Joey Chestnut heeft een nieuwe wereldrecord hotdogs eten neergezet. In amper tien minuten tijd at hij 83 hotdogs. Chestnut deed dat in een duel met zijn voormalige rivaal Takeru Kobayashi tijdens Chestnut vs. Kobayashi: Unfinished Beef, een event dat live te bekijken was op Netflix.

Er is deze week geschiedenis geschreven in de wereld van het competitief eten. De man die daarvoor zorgde was uiteraard levende legende Joey ‘Jaws’ Chestnut. In Luxor Las Vegas at hij op tien minuten tijd 83 hotdogs met broodje en worst.

Geen Nathan’s Hot Dog Eating Contest voor Joey Chestnut

Chestnut brak daarmee zijn eigen wereldrecord uit 2021 en bevestigde zo zijn reputatie als “beste eter ooit”. De ondertussen 40-jarige Amerikaan deed dat voor één keer niet tijdens de jaarlijkse Nathan’s Hot Dog Eating Contest op 4 juli, de Amerikaanse nationale feestdag.

Chestnut won die wedstrijd al zestien keer, maar mocht deze zomer niet deelnemen. Reden daarvoor was een sponsordeal die hij had gesloten met Impossible Foods, een veganistisch alternatief voor hotdogs en op die manier een concurrent van Nathan. Chestnut kreeg daardoor een schorsing van de Major League Eating en kon zo zijn titel niet verdedigen op 4 juli.

Tegenstander: Takeru Kobayashi

Netflix zag in deze schorsing een unieke mogelijkheid. De streamingdienst pakt de laatste tijd steeds vaker uit met live-events en besloot dat ook hier te doen. Daarvoor plaatsten ze Joey Chestnut tegen zijn vroegere rivaal Takeru Kobayashi. Die won van 2000 tot 2006 zeven keer na elkaar de Nathan’s Hot Dog Eating Contest. De drie jaren erna verloor hij telkens van Chestnut, waarna de Japanner niet meer terugkeerde naar de bekendste eetwedstrijd ter wereld. Officieel kwam dat door onenigheid over een exclusiviteitscontract, al zien fans van Chestnut dat anders.

Kobayashi walked so Chestnut could run“, is een veelgehoorde uitspraak in de wereld van het competitief eten. Het toont aan dat beide heren legendes zijn in de sport, maar ook dat de leerling beter is dan de leraar. Om dat definitief te bewijzen stonden beide legendes – na vijftien jaar – nog één laatste keer tegenover elkaar in het door Netflix georganiseerde Chestnut vs. Kobayashi: Unfinished Beef.

83 hotdogs

Het event leverde niet meteen een spannende wedstrijd op, maar was wel van enorm hoog niveau. Joey Chestnut verpulverde namelijk zijn vorige wereldrecord en at maar liefst 83 hotdogs, met broodje en worst. “Ik probeer al jaren 80 hotdogs te halen. Zonder Kobayashi is het me nooit gelukt. Hij drijft me. We waren niet altijd vriendelijk tegen elkaar, maar ik vind het geweldig wat hij kan. We pushen elkaar om het beste uit onszelf te halen”, was de reactie van Chestnut.

Ook Kobayashi presteerde overigens op zeer hoog niveau. Hij at 67 hotdogs en brak daarmee zijn eigen persoonlijk record. Na afloop kondigde de 46-jarige Japanner zijn afscheid van het competitief eten aan. “Hij is beter dan ooit, het is zeer onwaarschijnlijk dat we het nooit meer tegen elkaar opnemen”, trok Chestnut die uitspraak meteen in twijfel.

Meer
Lees meer...