Johnny Depp na overwinning in zaak tegen Amber Heard: “De jury gaf me mijn leven terug”

Johnny Depp heeft het proces tegen zijn ex Amber Heard gewonnen. Depp was zelf niet aanwezig in de rechtszaak, maar liet in een statement op Instagram wel weten dat hij blij is dat de jury hem gelijk gaf. “Na zes jaar heeft de jury mij m’n leven teruggegeven”, zo klinkt het.

Na een proces van zes weken, heeft een volksjury van zeven personen geoordeeld dat Johnny Depp de smaadzaak tegen Amber Heard gewonnen heeft. Heard werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van in totaal 15 miljoen dollar aan Depp. Daarbij heeft Depp over de volledige lijn zijn gelijk gehaald. In de tegenzaak door Amber Heard haalde zij haar gelijk op één deel van haar aanklacht, waardoor ook zij een schadevergoeding zal ontvangen. Bij haar gaat het echter om 2 miljoen dollar.

M’n leven terug

Kort na zijn overwinning deelde Depp een uitgebreid statement via Instagram. “Zes jaar geleden veranderde mijn leven, dat van mijn kinderen, de mensen dicht bij me en de mensen die me voor vele, vele jaren hebben gesteund en me altijd hebben geloofd. Al onze levens veranderden in één klap. Valse, heel serieuze en criminele beschuldigingen werden via de media verspreid. Dit veroorzaakte een eindeloze stroom aan schadelijke content, hoewel er nooit officieel klacht werd ingediend. In een nanoseconde werd het nieuws verspreid over die hele wereld en het had een gigantische impact op mijn leven en mijn carrière. En zes jaar later heeft de jury mij m’n leven teruggegeven. Ik ben hen zo dankbaar.”

“Mijn beslissing om deze zaak verder te zetten, werd pas genomen na lang beraad. Want ik wist dat ik geconfronteerd zou worden met juridische hindernissen en dat m’n leven tot een onvermijdelijk, wereldwijd spektakel herleid zou worden. Vanaf het begin was het doel van deze zaak om de waarheid aan het licht te brengen, ongeacht de uitkomst. Ik was het verschuldigd aan mijn kinderen en iedereen die mij steunde om de waarheid te spreken. Het doet goed om te weten dat ik dat bereikt heb.”

“De waarheid vergaat nooit”

“Ik ben, en was tijdens het hele proces, overweldigd door de uitstorting van liefde en kolossale steun van over de hele wereld. Ik hoop dat het feit dat ik de waarheid verteld heb, anderen – mannen of vrouwen – die zich in dezelfde situatie bevinden, heeft geholpen. En dat zij die hen steunen de moed nooit opgeven. Ik hoop ook dat we kunnen terugkeren naar ‘onschuldig tot het tegendeel bewezen is’, zowel binnen de rechtbank als in de media.”

Tot slot deelde Johnny nog een woord van dank. “Ik wil het nobele werk erkennen van de rechter, de juryleden, het gerechtelijk personeel en de sheriffs die hun tijd hebben opgeofferd om dit te bereiken. Uiteraard wil ik ook mijn ijverige en vastberaden juridische team bedanken dat buitengewoon werk heeft geleverd door mij te helpen om de waarheid te delen.”

“Het beste moet nog komen en er is eindelijk een nieuw hoofdstuk aangebroken. Veritas numquam perit. De waarheid vergaat nooit.”

Bekijk hier het statement van Depp op Instagram:

Meer
Lees meer...