‘Joker: Folie à Deux’ wordt een gekkenhuis in musicalvorm

Het vervolg op de film Joker is er binnen acht maanden, toch weten we er nog niet veel over. Regisseur Tod Phillips heeft voor valentijn nieuwe beelden van de film onthuld. Er was geen vervolg gepland, maar uiteindelijk was dit door het grote succes van de eerste film onvermijdelijk.

Op 4 oktober komt Joker: Folie à Deux uit. Joaquin Phoenix leeft zich opnieuw in als Joker en wordt door Lady Gaga bijgestaan die de rol van Harley Quinn vervult. De regisseur Tod Phillips heeft laten weten dat de eerste teaser pas in midden april uitkomt. Ondertussen blijft hij op zijn Instagram foto’s van de film delen.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich, net zoals in de vorige film, af in Gotham City. Om de juiste sfeer te creëren werd de film grotendeels in New York gefilmd. Ook in Los Angeles werden er, volgens Rotten Tomatoes, verschillende scenes opgenomen. Buiten de gepubliceerde foto’s heeft de producent, Warner Bros., nog niet veel verteld over de verhaallijn. De titel geeft aan dat Harley en Joker een psychische stoornis delen. Folie à deux is een geestelijke stoornis waarbij er vergelijkbare of identieke verschijningsvormen worden gedeeld tussen mensen met een hechte band. Door de titel weten we dat de film zich focust op de destructieve relatie tussen de twee personages die vermoedelijk een hechte band hebben. In de film blijft de Joker een pak dragen, Harley heeft verschillende outfits, maar de opmerkelijkste tot nu toe is de ruitjes outfit met een blazer en een rokje.

Cast

De cast heeft zowel nieuwe als oude gezichten. Zo zien we naast Joker ook zijn buurvrouw Sophie Dumond, gespeeld door Zazie Beetz, terug. De acteurs Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland en Harry Lawty hun rollen zijn nog onbekend. Er worden muzikale elementen gecomponeerd door Academy Award-winnares Hildur Guðnadóttir. Joker en The Batman zijn geen onderdeel van DC Universe, maar hebben hun eigen universum DC: Elseworlds.

Meer
Lees meer...