Geplande sequel ‘Joker: Folie à Deux’ is zo goed als klaar

De productie van Joker: Folie à Deux, de geplande sequel op Joker uit 2019, is zo goed als afgerond. Dat heeft cinematograaf Lawrence Sher gezegd. Daarmee zit de film ruim voor op schema.

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Postproductie

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Op 8 juni 2022 kwam er dan eindelijk de bevestiging dat Joker een sequel krijgt met de naam Joker: Folie à Deux. Een kleine twee maanden later maakte Warner Bros. Pictures bekend dat de sequel gepland staat voor 2 oktober 2024

Hoewel die releasedatum dus nog ver in de toekomst ligt, is de postproductie ervan al zo goed als klaar. Daarmee heeft het team rond regisseur Todd Phillips zijn werk dus veel sneller gedaan dan verwacht. De opnames van Joker: Folie à Deux zijn al een half jaar afgerond, maar er was verwacht dat de postproductie langer zou in beslag nemen.

Risico’s

Volgens Sher zal Joker: Folie à Deux helemaal anders zijn dan de vorige film. “Wat ik waardeer aan Todd Phillips – met wie ik zeven films heb gemaakt, waaronder Joker – is dat hij altijd risico’s neemt. We zijn net de postproductie ervan aan het afronden. Deze film is helemaal anders en zal voor mensen echt verrassend zijn”, zegt hij in Definition Magazine.

Meer
Lees meer...