‘Joker’-sequel krijgt releasedatum, Warner Bros. focust op grote releases

Warner Bros. deelt deze week veel opvallend DC-nieuws. Gisteren werd bekendgemaakt dat Batgirl geen release zal krijgen, maar nu laat het bedrijf weten dat de sequel van Joker wel nog steeds in de pijplijn zit. Er is nu zelfs al een releasedatum voor. In de film zou acteur Joaquin Phoenix terugkeren in de hoofdrol en zou ook Lady Gaga aan de cast zijn toegevoegd.

De films uit het DC-universe staan in volle belangstelling. Batgirl van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zal niet in de bioscoop of op HBO Max verschijnen, maar Joker 2 krijgt binnen het bedrijf wel nog alle steun. Die film kreeg zonet namelijk een releasedatum. Op 2 oktober 2024 zou de sequel met acteurs Joaquin Phoenix en Lady Gaga in de bioscoop verschijnen. De film krijgt ook officieel de naam Joker: Folie À Deux.

The Joker

De langverwachte sequel op Joker zal nog even op zich laten wachten. Volgens Deadline zou de film pas op 2 oktober 2024 uitkomen, maar zou de productie wel eind dit jaar starten. De eerste film kwam in 2019 uit en gooide meteen grote ogen bij zowel de critici als het publiek. Joaquin Phoenix won vervolgens zelfs de Oscar van Beste Acteur.

Dat successcenario wil Warner Bros. dus graag herhalen. Het bedrijf liet eerder weten dat het een andere weg wil inslaan en dat het wil focussen op grote bioscoopreleases. Daarnaast zou ook de aanpak van streamingdienst HBO Max volledig veranderen, waardoor heel wat projecten zullen afgeblazen worden. Een daarvan was alvast de film Batgirl, die ervoor zorgde dat Warner Bros. 90 miljoen dollar (zo’n 87 miljoen euro) in de vuilbak moest gooien.

Folie À Deux

De tweede Joker-film krijgt binnen het bedrijf wel nog steeds vertrouwen. Joker: Folie À Deux moet een gigantische bioscooprelease worden, waardoor Warner Bros. weer geld kan binnenhalen. De film wordt een vervolg op de succesfilm uit 2020 en zou volgens verschillende bronnen een soort musicalfilm worden. Om die reden zou ook Lady Gaga aan de cast zijn toegevoegd als Harley Quinn, de vriendin van de Joker.

Voor de rest is er nog niet veel bekend over Joker: Folie À Deux. Het scenario van de nieuwe film is, net als de eerste, geschreven door Scott Silver en Todd Phillips. Die laatste keert ook terug als regisseur. Joker: Folie À Deux zou op 2 oktober 2024 in de bioscoop moeten verschijnen.

Meer
Lees meer...