‘Joker 2’ krijgt groen licht: regisseur Todd Phillips deelt titel, onderhandelingen met Joaquin Phoenix lopen nog

Wat al langer in de lucht ging, is nu ook officieel: de succesvolle film Joker uit 2019 krijgt een vervolg. Regisseur en scenarist Todd Phillips deelde een foto van het scenario met als titel Joker: Folie à Deux. Hij voegde er ook een foto bij van Joaquin Phoenix, al zou die volgens bronnen nog geen contract hebben getekend om terug te keren in de sequel.

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Joker: Folie à Deux

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Tijdens de vele awarduitreikingen waar het duo eind 2019 samen verscheen, lieten ze namelijk meermaals verstaan nog niet over een sequel te hebben gesproken.

Todd Phillips zou ondertussen toch overtuigd geraakt zijn en schreef de afgelopen tijd aan een scenario voor Joker 2. Dat deed hij samen met Scott Silver, die ook al bij Joker betrokken was als scenarist. Phillips deelde de cover van het nieuwe scenario op Instagram. Daar kunnen we ook de (voorlopige) titel van de sequel lezen: Joker: Folie à Deux. Dat laatste deel is alvast goed gekozen, want het is ook de naam van een zeldzame psychische aandoening.

Keert Joaquin Phoenix terug?

Todd Phillips voegde bij zijn Instagrampost ook een foto toe van Joaquin Phoenix die het nieuwe scenario lijkt te lezen. De website Deadline merkt echter op dat die foto dateert van enige tijd terug. Volgens hen heeft Phoenix nog geen nieuw contract getekend met Warner Bros. en zijn de onderhandelingen daarover nog volop aan de gang.

De acteur gaf na het succes van Joker aan enkel te willen terugkeren in de rol van de gestoorde Arthur Fleck, zoals de Joker echt heet, als het gaat om een “waardig vervolg“. Mogelijk is Phoenix zich dus aan het verdiepen in het nieuwe scenario. Een andere optie is dat de onderhandelingen gaan over zijn ongetwijfeld exuberante loon.

Meer
Lees meer...