‘Joker’-regisseur heeft nog niet met Joaquin Phoenix over een vervolg gepraat

Fans van Joker waren al vanaf ze de film gezien hadden, aan het dromen over een vervolg. Dat zit er nog niet direct aan te komen. Regisseur Todd Philips heeft namelijk nog niet samengezeten met hoofdrolspeler Joaquin Phoenix om het over een eventuele sequel te hebben.

Joker is één van de beste films van het afgelopen jaar. De prent is niet onbesproken, maar dat maakt hem misschien net nóg populairder. Fans dromen al van een vervolg, maar dat zit er nog niet onmiddellijk aan te komen. Regisseur Todd Philips liet namelijk weten dat hij nog niet met Joaquin Phoenix over een sequel gepraat heeft.

Golden Globe-nominaties

Philips deed z’n uitspraak tijdens een interview over de Golden Globe-nominaties van de film. Joker sleepte er daar maar liefst vier van in de wacht. De prent zelf kan de beste dramafilm van het afgelopen jaar worden. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix is één van de genomineerden voor beste acteur in een dramafilm.

Ook de prestaties achter de schermen van Joker vallen in de smaak. Regisseur Todd Philips maakt kans op een award en ook de soundtrack van de film is één van de beste van het afgelopen jaar. Of de prent al die prijzen ook zal kunnen binnenhalen, komen we te weten op 6 januari 2020.

Acteertalent en spontaniteit

Het grote succes van de film? Da’s volgens de regisseur te danken aan de puike acteerprestaties van Joaquin Phoenix. En dat was ook nodig: de film mag dan wel gebaseerd zijn op een comic, het is helemaal geen superheldenfilm. Integendeel: Joker laat zien hoe Arthur Fleck (zo heet de Joker echt) langzaamaan gek wordt.

De acteur hield zich niet altijd helemaal aan het script. Zijn dansje op “dé trap” bijvoorbeeld, was maar half gepland. De trappen groeiden ondertussen uit tot een echte toeristische attractie. Een andere volledig geïmproviseerde scène is de befaamde “frigo-scène”. We krijgen te zien hoe Arthur Fleck z’n koelkast helemaal leegmaakt en erin gaat zitten.

Meer
Lees meer...