De ‘Joker Stairs’ zijn een toeristische attractie in New York!

The Bronx, een van de minder populaire New Yorkse wijken, heeft er een trekpleister bij. En die komt er uit een onverwachte hoek: in de controversiële film Joker komt acteur Joaquin Phoenix al dansend van de trappen die Shakespeare en Anderson Avenue met elkaar verbinden.

Joker is een succes. Daar is geen twijfel over mogelijk. De film was wekenlang de meest bekeken bioscoopfilm in ons land. Maar dat maakt hem niet minder controversieel. De meningen over de film zijn verdeeld, maar dat neemt niet weg dat Joaquin Phoenix wel eens genomineerd zou kunnen worden voor een Oscar volgend jaar.

De trappen

De film werd opgenomen in en rond New York en dat is ook fans niet ontgaan. Kijkers van over de hele wereld trekken bijvoorbeeld naar The Bronx, een wijk in de stad New York. Daar danst the Joker namelijk van een trap. En die scène wordt gretig nagespeeld.

De “Joker Stairs” maken van de niet zo populaire wijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Brooklyn en Manhattan) een gigantische toeristische attractie. De trappen zijn gelegen op West 167th Street, een straat die Shakespeare en Anderson Avenue met elkaar verbindt.

Je hebt natuurlijk de trappen niet bezocht, als je ze niet op Instagram gooit:

https://www.instagram.com/p/B3xiX0xlYr0/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B30YuuDJB7Q/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B36DQlLBBBN/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B35KDnDItxK/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B32JOOQn_bF/?utm_source=ig_web_copy_link

Dubbele dans

De dans van Joaquin Phoenix was deels een choreografie, maar ook deels heel spontaan. De scène is hoogstwaarschijnlijk diegene waar fans zichzelf het meest in kunnen herkennen. Maar de “trappendans” heeft ook een serieus negatief kantje.

The Joker danst namelijk op het nummer Rock and Roll Part 2. Dat is een nummer van Gary Glitter, de artiestennaam van Paul Gadd. Die werd enkele jaren geleden veroordeeld tot 16 jaar in de gevangenis omdat hij minderjarige meisjes misbruikt had.

Ondertussen is bekend dat de 75-jarige man geen geld zal krijgen, ook al wordt zijn nummer in Joker gebruikt.

Meer
Lees meer...