Left Right
scrollTop top

De ‘Joker Stairs’ zijn een toeristische attractie in New York!


Joker trappen Bronx
© Warner Bros./Joker

The Bronx, een van de minder populaire New Yorkse wijken, heeft er een trekpleister bij. En die komt er uit een onverwachte hoek: in de controversiële film Joker komt acteur Joaquin Phoenix al dansend van de trappen die Shakespeare en Anderson Avenue met elkaar verbinden.

Joker is een succes. Daar is geen twijfel over mogelijk. De film was wekenlang de meest bekeken bioscoopfilm in ons land. Maar dat maakt hem niet minder controversieel. De meningen over de film zijn verdeeld, maar dat neemt niet weg dat Joaquin Phoenix wel eens genomineerd zou kunnen worden voor een Oscar volgend jaar.

De trappen

De film werd opgenomen in en rond New York en dat is ook fans niet ontgaan. Kijkers van over de hele wereld trekken bijvoorbeeld naar The Bronx, een wijk in de stad New York. Daar danst the Joker namelijk van een trap. En die scène wordt gretig nagespeeld.

De “Joker Stairs” maken van de niet zo populaire wijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Brooklyn en Manhattan) een gigantische toeristische attractie. De trappen zijn gelegen op West 167th Street, een straat die Shakespeare en Anderson Avenue met elkaar verbindt.

Je hebt natuurlijk de trappen niet bezocht, als je ze niet op Instagram gooit:

View this post on Instagram

?? @jokermovie @toddphillips1

A post shared by Ray H. Mercado (@raylivez) on

Dubbele dans

De dans van Joaquin Phoenix was deels een choreografie, maar ook deels heel spontaan. De scène is hoogstwaarschijnlijk diegene waar fans zichzelf het meest in kunnen herkennen. Maar de “trappendans” heeft ook een serieus negatief kantje.

The Joker danst namelijk op het nummer Rock and Roll Part 2. Dat is een nummer van Gary Glitter, de artiestennaam van Paul Gadd. Die werd enkele jaren geleden veroordeeld tot 16 jaar in de gevangenis omdat hij minderjarige meisjes misbruikt had.

Ondertussen is bekend dat de 75-jarige man geen geld zal krijgen, ook al wordt zijn nummer in Joker gebruikt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572