Joaquin Phoenix wil enkel in nieuwe ‘Joker’-film spelen als het om een “waardig vervolg” gaat

De langverwachte film Joker is een gigantisch succes en bracht al bijna 1 miljard dollar op (de teller staat momenteel op 837 miljoen euro). Toch is het nog niet helemaal zeker of er een vervolg komt. Al voor de release deden er geruchten de ronde over een vervolgfilm, maar of die ooit het daglicht ziet, is lang niet zeker. Dat zegt Joker-speler Joaquin Phoenix.

Joker is niet toegelaten voor jongeren onder 16 jaar en dat is zo gek nog niet. De film barst van het geweld en is bij momenten hoogst onappetijtelijk. Net dat valt in de smaak bij het grote publiek, Joker is namelijk de meest succesvolle film ooit met die minimumleeftijd (minimum 17 jaar in de VS).

“Waardig vervolg”

Toch is het volgens hoofdrolspeler Joaquin Phoenix nog niet zeker dat er een vervolg komt op Joker. Phoenix ziet het enkel zitten om opnieuw in de huid van de boosaardige clown te kruipen, als het om “een waardig vervolg” gaat. Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse krant LA Times: “Ik zou niet instemmen met een sequel, gewoon omdat de eerste film veel succes heeft, dat is gewoon belachelijk.”

Regisseur enthousiast

epa

Toch heeft Phoenix het met regisseur Todd Phillips al gehad over een vervolg. Phillips zei zelf nog dat een vervolgfilm niet ondenkbaar is, onder andere door de uitmuntende acteerprestaties van Phoenix. “Ik zeg je wel: ik zou elke dag van de week iets willen doen met Phoenix, er is niemand zoals hij”, zei de regisseur in het Brits filmtijdschrift Total Film. “Als hij graag een vervolgfilm zou willen doen en als Warner Bros. ons zou benaderen, denk ik dat we iets cool zouden kunnen doen.”

Meer dan 20 kilo afgevallen

https://www.youtube.com/watch?v=Rr7yTtP4EOo

De bal lijkt dus duidelijk in het kamp van de filmstudio’s en Phoenix te liggen. Dat die laatste niet zo happig zou zijn om opnieuw in de rol van Joker te kruipen, is redelijk begrijpelijk. Zo viel Phoenix meer dan 20 kilogram af voor de rol door een lange periode enkel groenten te eten.

Meer
Lees meer...