‘Joker 2’ in gesprek met Lady Gaga voor rol van Harley Quinn; sequel lijkt musical te worden

Een week na de bevestiging dat er een sequel op Joker in de maak is, is er zeer verrassend nieuws over de film uitgelekt. Joker 2, dat als werktitel Joker: Folie à Deux heeft, zou namelijk een musical worden. Warner Bros. Pictures zou op dit moment gesprekken voeren met Lady Gaga voor de rol van Harley Quinn, als tegenspeelster van Joaquin Phoenix. Voorlopig is dat nieuws wel nog niet bevestigd en gaat het enkel nog om geruchten.

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Joker: Folie à Deux

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Tijdens de vele awarduitreikingen waar het duo eind 2019 samen verscheen, lieten ze namelijk meermaals verstaan nog niet over een sequel te hebben gesproken.

Vorige week kwam er dan eindelijk de bevestiging dat Todd Phillips het scenario van Joker 2 heeft afgewerkt. Dat deed hij samen met Scott Silver, die ook al bij Joker betrokken was als scenarist. Phillips deelde vorig week een foto van dat scenario, met als (voorlopige) titel Joker: Folie à Deux

Lady Gaga

Meer details waren er toen nog niet bekend over deze sequel. Daar is nu verandering in gekomen dankzij een opvallend bericht op de website The Hollywood Reporter. Volgens hen is Warner Bros. Pictures namelijk bezig in gesprek met Lady Gaga om de cast van Joker 2 te vervoegen. Zij zou de rol van Harley Quinn op zich nemen.

Volgens THR zijn de onderhandelingen met Lady Gaga wel nog niet afgerond. Dat laatste geldt trouwens ook voor Joaquin Phoenix, die nog niet officieel heeft bevestigd terug te keren voor het vervolg op Joker.

Musical

The Hollywood Reporter heeft echter nog meer verrassend nieuws over Joker: Folie à Deux. Volgens hun bronnen zou de sequel namelijk een musical worden. Todd Phillips werkte eerder al als producer samen met Lady Gaga aan de succesfilm A Star Is Born. Warner Bros. heeft (uiteraard) nog niet op die geruchten gereageerd.

Meer
Lees meer...