‘Joker: Folie à Deux’: Regisseur Todd Phillips deelt nieuwe foto van Joaquin Phoenix

Het is ondertussen al vier jaar geleden dat de enorm succesvolle film Joker in de Verenigde Staten in première ging. Dat wilde scenarist en regisseur Todd Phillips niet ongemerkt voorbij jaren gaan. Daarom deelde hij een beeld van Joaquin Phoenix als Joker in de geplande sequel Joker: Folie à Deux.

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Op 8 juni 2022 kwam er dan eindelijk de bevestiging dat Joker een sequel krijgt met de naam Joker: Folie à Deux. Een kleine twee maanden later maakte Warner Bros. Pictures bekend dat de sequel gepland staat voor 2 oktober 2024

Joker: Folie à Deux

Ondertussen is dat nog minder dan een jaar verwijderd en dus is de productie van Joker: Folie à Deux volop aan de gang. De opnames van de film zijn namelijk al een half jaar afgerond, maar – zoals eerder aangekondigd – neemt de post-productie anderhalf jaar in beslag.

Toch is er nu al een nieuwe korte sneak peek van Joker: Folie à Deux. Todd Philips deelde namelijk een foto van Joaquin Phoenix in de regen tussen felgekleurde paraplu’s. De stijl lijkt alvast te passen bij wat we gewoon zijn uit Joker. Joker: Folie à Deux zal dan ook verdergaan op het verhaal en de eerste film en zou zich afspelen in Arkham Asylum. Daar ontmoet Joker Harley Quinn, gespeeld door Lady Gaga, waarna de twee elkaars krankzinnigheid versterken.

Meer
Lees meer...