Regisseur Todd Phillips deelt nieuwe foto’s van Lady Gaga en Joaquin Phoenix in ‘Joker: Folie à Deux’

Regisseur en medescenarist Todd Phillips heeft de fans van Joker verwend met een klein cadeautje voor de feestdagen. Op zijn Instagramaccount deelde hij namelijk twee beelden van de aankomende sequel Joker: Folie à Deux. Daarop zien we de hoofdrolspelers Joaquin Phoenix en Lady Gaga.

Het is ondertussen al meer dan vier jaar geleden dat Joker uitkwam, maar velen zullen zich de film nog levendig herinneren. De psychologische thriller bracht – ondanks een R-rating – ongeveer 1 miljard euro op aan de box office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Joker: Folie à Deux

Ondanks dat succes duurde het even voor een vervolg officieel aangekondigd werd. De reden daarvoor is vermoedelijk omdat Todd Phillips lang zocht naar welke richting hij uit wilde met de sequel. Uiteindelijk is besloten om een soort musical te maken, al is nog niet helemaal duidelijk hoeveel muziek er precies zal zitten in Joker: Folie à Deux. Wel hebben meerdere insiders al laten weten dat de film helemaal anders zal zijn dan Joker.

De opnames van Joker: Folie à Deux zijn ondertussen al meer dan een half jaar afgerond, maar de postproductie zal nog wel enige tijd in beslag nemen. De release staat namelijk maar gepland voor oktober 2024.

Arthur Fleck en dr. Harleen Quinzel

Om dat wachten iets aangenamer te maken, deelt Todd Phillips regelmatig foto’s van Joker: Folie à Deux. Dat doet hij nu dus ook speciaal voor de feestdagen. Op de eerste foto zien we Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) opgesloten zitten in een kamer in Arkham Asylum. Hoe hij daar precies terecht is gekomen, is onduidelijk, want op het einde van Joker was hij nog op vrije voeten.

Op de tweede foto zien we hem opnieuw, maar deze keer met zijn kenmerkende make-up als Joker, samen met psychiater dr. Harleen Quinzel (Lady Gaga). Zij heeft op foto nog niet de kenmerkende make-up en kledij aan van Harley Quinn.

Meer
Lees meer...