Koreaanse actrice Jung Ho-yeon zal voor het eerst in het Engels acteren

De Zuid-Koreaans actrice Jung Ho-yeon, vooral bekend van de Netflix-serie Squid Game, is voor het eerst gecast voor een Engelstalige rol. Binnenkort zal de actrice te zien zijn in Disclaimer, een nieuwe serie van Apple TV+.

In een interview met Amerikaans mannenblad GQ liet de Koreaanse vallen dat ze gecast werd voor haar eerste Engelstalige rol. Dat zal geen gemakkelijke opdracht voor haar zijn.

“Ik hou ervan om mezelf uit te dagen”, zegt de 28-jarige Jung aan het magazine GQ. “Proberen om tegelijkertijd goed Engels te spreken en goed te kunnen acteren was erg uitdagend … Misschien wel te uitdagend.” De actrice neemt naar eigen zeggen Engelse les om haar taalvaardigheden te verbeteren.

Verschillen

Volgens Jung Ho-yeon zijn er heel wat verschillen tussen het acteren in Korea en in de Verenigde Staten of Engeland. “In Korea hebben we bijvoorbeeld geen make-uptrailers“, vertelt ze. “Maar in Engeland en Amerika hebben ze zo’n geweldig systeem dat acteurs meer persoonlijke ruimte geeft om zich voor te bereiden.”

Ze is ook dankbaar voor de mogelijkheden die ze in de westerse wereld krijgt. Dat is uitzonderlijk volgens haar: “Dat een Koreaan zoveel kansen krijgt in deze samenleving, is zeer zeldzaam. Dat wil ik niet verspillen.”

Disclaimer

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Renée Knight, vertelt Disclaimer het verhaal van Catherine Ravenscroft. Ze is een succesvolle en gerenommeerde televisiejournaliste die geheimen blootlegt van hoog aangeschreven instellingen. Cate Blanchett, bekend van Lord of The Rings, zal de rol van ‘Catherine’ vertolken.

Wat Ho-Yeons aandeel in de reeks zal zijn en wanneer de serie beschikbaar zal zijn op Apple TV+, is nog een vraagteken. Wel weten we dat Jung Ho-yeon ‘Kim’ zal spelen.

Meer
Lees meer...