‘Squid Game’: Opnieuw geruchten over Amerikaanse remake

Er zijn opnieuw geruchten opgedoken over een Amerikaanse remake van de succesreeks Squid Game. Het is voorlopig wel niet duidelijk hoe betrouwbaar dat nieuws is.

Zo’n anderhalf jaar geleden was iedereen in de ban van het spannende verhaal van de reeks Squid Game. Het werd meteen de populairste serie ooit op Netflix. De streamingdienst kondigde dan ook snel een tweede seizoen aan. Netflix maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks. Die realityreeks is de laatste tijd wel zwaar in opspraak geraakt. Ondertussen is wel al bekendgemaakt dat de opnames van seizoen 2 van Squid Game deze zomer van start gaan.

Amerikaanse remake?

Omdat dat tweede seizoen lang op zich laat wachten, zou Netflix nu overwegen om in tussentijd een Amerikaanse remake van Squid Game te maken. Dat zei journalist Jeff Sneider van The Ankler tijdens de podcast The Hit Mic, volgens de website ComingSoon.

Het is voorlopig wel nog niet duidelijk hoe een eventuele Amerikaanse remake van Squid Game eruit zou zien. De originele reeks, van de hand van Hwang Dong-hyuk, bevatte namelijk heel wat zaken die specifiek zijn voor Zuid-Korea. Zo was de reeks maatschappijkritisch en kaartte het de grote ongelijkheid in het Aziatische land aan.

Squid Game

Squid Game vertelt het verhaal van 456 mensen die in dringende geldnood zitten en daarom speciaal geselecteerd worden om een spel te spelen met als prijzenpot 456 miljard won (328 miljoen euro). Al snel ontdekken ze echter dat dat spel dodelijke gevolgen heeft en er maar één iemand als winnaar levend kan uitkomen.

Meer
Lees meer...