‘Squid Game: The Challenge’: Kandidaten beschuldigen Netflix van oneerlijk spel

Er blijven kritische verhalen naar buiten komen over het real life-spelprogramma Squid Game: The Challenge van Netflix. Na eerdere beschuldigingen over onmenselijke omstandigheden op de set, zijn er nu ook deelnemers die beweren dat de opdracht niet eerlijk verliep. Sommige kandidaten zouden door de organisatoren namelijk bevoordeeld geweest zijn.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks.

Red Light, Green Light

Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,19 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma. Vorige week zijn in de Cardington Studios in Bredford in het Verenigd Koninkrijk de opnames voor Squid Game: The Challenge begonnen.

Maar daarover zijn ondertussen al heel wat negatieve verhalen naar buitengekomen. Op het speelveld van het eerste spel – Red Light, Green Light – zou het toen -3 graden Celsius geweest zijn. In die temperatuur moesten de kandidaten urenlang roerloos stilstaan. Ook mochten de uitgeschakelde kandidaten zich na afloop pas de dag erna wassen. Er zouden zelfs meerdere kandidaten afgevoerd zijn. Netflix ontkent die laatste beschuldigingenEnkele kandidaten zouden echter een gezamenlijke klacht overwegen.

Influencers bevooroordeeld

En nu is Rolling Stone met een uitgebreid rapport naar buiten gekomen over mogelijke oneerlijke spelomstandigheden. “Het was echt geen spelshow. Het was een tv-show en we waren eigenlijk figuranten in die tv-show”, legt iemand daar uit.

Verschillende kandidaten vertellen dat bepaalde deelnemers op voorhand uitverkozen waren om sowieso door te gaan naar de volgende ronde. Het zou voornamelijk gaan om influencers op TikTok of Instagram. Zij zouden bij de start van de eerste opdracht een microfoon hebben gekregen. Ook ontplofte hun ‘bloedzak’ niet zelfs als ze bewogen. Anderen zouden dan weer gewoon mogen terugkeren hebben in het spel.

Daarentegen werden heel wat andere deelnemers uitgeschakeld hoewel ze niets hadden misdaan. Zo vertellen verschillende kandidaten over het “38 seconden tellende bloedbad”. Daarbij zouden heel wat deelnemers op het einde nipt, maar op tijd, de finishlijn hebben kunnen oversteken. Daarna werden ze echter ineens toch uitgeschakeld.

Netflix wou voorlopig niet reageren op die beschuldigingen.

Meer
Lees meer...