Deelnemers real life ‘Squid Game: The Challenge’ klagen over onmenselijke omstandigheden op set

De real life-versie van de succesvolle fictiereeks Squid Game voor Netflix blijkt toch iets gruwelijker te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Volgens de Britse krant The Sun waren de omstandigheden op de set van de realityreeks Squid Game: The Challenge namelijk haast onmenselijk.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks. Daarin zouden 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,19 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma.

In september vorig jaar lanceerde Netflix zijn laatste oproep voor kandidaten voor Squid Game: The Challenge. Op dit moment zijn in de Cardington Studios in Bredford in het Verenigd Koninkrijk de opnames bezig in het grootste geheim.

Onderkoeling

Daar zou het tijdens het eerste spel – Red Light, Green Light – al zijn foutgelopen. Op het speelveld zou het namelijk -3 graden Celsius geweest zijn. In die temperatuur moesten de kandidaten urenlang roerloos stilstaan. “Zelfs als de onderkoeling toesloeg, zijn mensen bereid om zo lang mogelijk te blijven staan omdat er veel geld op het spel stond. Velen waren vastbesloten om niet te bewegen. Ze bleven daar dus veel te lang staan”, vertelt een anonieme bron.

“Mensen die toekwamen dacht dat ze miljonair zouden worden, maar vertrokken in tranen. Het was als een oorlogsgebied. Mensen werden afgevoerd door medici, maar de rest kon niets zeggen. Als je praat, lig je er namelijk eruit. Sommigen konden hun voeten niet bewegen omdat het zo koud was”, gaat de deelnemer verder. “Je kon iemand ‘dokter’ horen roepen, maar de crew deed door. Uiteindelijk stonden we daar 30 minuten lang tussen de opnames door. Sommigen kropen tegen het einde. Minstens één iemand werd op een brancard afgevoerd.”

Meer
Lees meer...