Netflix lost laatste oproep voor deelnemers aan real life ‘Squid Game’

Binnenkort lanceert Netflix een spelprogramma gebaseerd op Squid Game. Daarin zullen 456 mensen het tegen elkaar opnemen om een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar in de wacht te slepen. Het spel zal verlopen zoals Squid Game, met het belangrijke verschil dat in deze versie je leven niet op het spel staat. Wie wil deelnemen, kan zich maar beter haasten want Netflix heeft nu de laatste oproep voor kandidaten gedeeld.

Het is vandaag dag op dag één jaar geleden dat Squid Game verscheen. De reeks werd niet grootschalig aangekondigd, maar in enkele weken tijd groeide het uit tot de meest populaire reeks ooit en een waar fenomeen op sociale media. Netflix bevestigde al dat er een tweede seizoen komt en daarnaast komt er ook een spelprogramma gebaseerd op de spelletjes uit de reeks. Daarvoor is Netflix nu nog op zoek naar de laatste deelnemers.

Squid Game: The Challenge

In Squid Game: The Challenge zullen, net zoals bij Squid Game, 456 spelers het tegen elkaar opnemen. Daarbij gaat het om een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (4,55 miljoen euro), wat een pak minder is dan de prijzenpot van 45,6 miljard won (zo’n 33 miljoen euro) uit Squid Game. Toch is het een bedrag waar wij alvast geen nee tegen zouden zeggen.

De 456 spelers zullen het tegen elkaar opnemen in verschillende spelletjes. Het gaat daarbij om proeven die we al te zien kregen in de reeks, maar ook enkele nieuwe uitdagingen. Eén voor één zullen de spelers afvallen tot er op het einde maar één winnaar overblijft en die gaat met de volledige prijzenpot naar huis.

De reeks zal bestaan uit tien afleveringen, waardoor we er dus vanuit kunnen gaan dat er in plaats van zes opdrachten, nu tien zullen zijn. De reeks wordt gemaakt door de makers van The Circle (Studio Lambert) en 24 Hours in A&E (The Garden). 

Laatste oproep

Vandaag heeft Netflix een laatste casting call voor het programma op de wereld losgelaten. In de video komen we te weten dat er al honderden kandidaten gekozen zijn, maar dat er nog steeds heel wat plekjes vrij zijn. Die zijn beschikbaar voor mensen over de hele wereld en dus ook uit ons land. De enige voorwaarden zijn dat je ouder bent dan 21 jaar, Engels spreekt en je in het voorjaar van 2023 voor vier weken vrij kan maken. Daarnaast mag je ook geen banden hebben met Netflix. 

Voldoe je aan al die voorwaarden, dan kan je je via de website SquidGameCasting.com inschrijven. Bij de inschrijving moet je (helaas) geen spelletje ddakji spelen tegen een knappe zakenman, maar moet je gewoon je gegevens achterlaten en een filmpje van één minuut insturen. In dat filmpje kan je wat meer over jezelf vertellen, uitleggen waarom je deelneemt, wat je strategieën zijn en wat je met het geld zou doen als je wint. Wil je nog deelnemen, dan ben je er best snel bij, want wij vermoeden dat de laatste plekjes snel ingenomen zullen worden.

Bekijk hier de laatste oproep voor deelnemers voor Squid Game: The Challenge:

Squid Game is een van de reeksen in onze top 50 met de beste series op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...