‘Squid Game’: Wanneer verschijnt seizoen 2 op Netflix?

Squid Game is nog steeds de best bekeken Netflixserie ooit. Veel fans wachten dan ook vol ongeduld op het vervolg van de reeks. En daarover heeft bedenker, maker en regisseur Hwang Dong-hyuk nu een update gegeven.

Afgelopen zaterdag, 17 september, was het exact één jaar geleden dat Squid Game op Netflix verscheen. Na een relatief kalme start, werd de serie een gigantische hype. Ondanks de truc van Stranger Things om hun slotseizoen in 2 delen uit te brengen, heeft Squid Game heeft met 1,65 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen nog steeds comfortabel het record als populairste Netflixserie ooit.

Hoewel het oorspronkelijk nooit de bedoeling was om meer dan één seizoen te maken, kon bedenker, maker en regisseur Hwang Dong-Hyuk dan ook niet anders dan toegeven aan de vraag voor een tweede seizoen. Dat vervolg kreeg nochtans pas afgelopen zomer officieel groen licht van Netflix. Ondertussen had Hwang wel al laten weten dat seizoen 2 van Squid Game sowieso wel enige tijd op zich zou laten wachten.

Alle nieuwe spelletjes zijn uitgewerkt

Dat bericht sprak hij een maand later zelf tegen door te zeggen dat het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse succesreeks mogelijk toch nog in 2023 zou verschijnen. Maar die hoop mogen we nu opbergen. In een interview, in de nasleep van het Emmy-succes van Squid Game, met Deadline en Variety gaf Hwang meer duidelijkheid over de plannen voor seizoen 2.

Het budget voor het vervolg op Squid Game zou serieus omhoog gegaan zijn. Daarnaast heeft de writers room ook alle spelletjes die gespeeld zullen worden volledig uitgewerkt. Hwang Dong-hyuk legt nu de laatste hand aan het scenario. “In 2023 zullen de opnames beginnen en in 2024 zal Squid Game seizoen 2 uitgezonden worden op Netflix”, bevestigt hij.

Hwang voegde er ook een smeekbede aan toe voor iedereen die ergens iets zou opvangen over de nieuwe spelletjes die zullen gespeeld worden in het volgende seizoen van Squid Game. “Ik smeek je om geen artikelen over de spellen te schrijven. De kijkers moeten de spanning en sensatie voelen van wat er gaat komen”, zei hij. “Als ik zelf ooit te dronken word en begin te brabbelen, mag je me wurgen zodat ik geen spoilers weggeef.”

Squid Game: The Challenge

Wat mogelijk wel in 2023 zal verschijnen op Netflix is Squid Game: The Challenge. In dit realityprogramma nemen 456 kandidaten van over heel de wereld het tegen elkaar op in kinderspelletjes die lijken op die uit Squid Game. De winnaar van het programma gaat naar huis met 4,56 miljoen dollar, de verliezers mogen het spel gelukkig levend verlaten. Wie wil meedoen, zal snel moeten zijn, want afgelopen weekend lanceerde Netflix een allerlaatste oproep voor kandidaten.

Squid Game is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...