Netflix verdedigt zich na kritiek over omstandigheden opnames ‘Squid Game: The Challenge’

Netflix heeft een statement gedeeld over de kritiek op de opnames van Squid Game: The Challenge. De omstandigheden op de set van deze real life-versie van de succesvolle fictiereeks Squid Game zouden volgens anonieme bronnen onmenselijk geweest zijn. De streamingdienst ontkent dat echter.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks.

Red Light, Green Light

Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,19 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma. Op dit moment zijn in de Cardington Studios in Bredford in het Verenigd Koninkrijk de opnames bezig in het grootste geheim.

Daar werd tijdens de eerste opnamedag hetzelfde spel gespeeld als waarmee de serie Squid Game opende, namelijk Red Light, Green Light. Op het speelveld zou het echter -3 graden Celsius geweest zijn. In die temperatuur moesten de kandidaten urenlang roerloos stilstaan. Daarbij zou minstens één kandidaat afgevoerd zijn op een brancard.

Reactie Netflix

Dat laatste wordt nu ontkend door Netflix. “Het was inderdaad erg koud op de set, maar deelnemers waren daarvan op de hoogte en daarop voorbereid. Claims over serieuze verwondingen zijn echter niet waar”, klinkt het volgend Deadline bij de streamingdienst. “We geven veel om de gezondheid en veiligheid van onze cast en crew en hebben geïnvesteerd in alle passende veiligheidsprocedures.”

Meer
Lees meer...