Deelnemers ‘Squid Game: The Challenge’ overwegen klacht tegen Netflix omdat ze “als dieren werden behandeld”

Netflix dreigt te maken te krijgen met een groepsvordering van tientallen deelnemers van Squid Game: The Challenge. Zij overwegen namelijk om de streamingdienst aan te klagen over de onmenselijke omstandigheden op de set van het real life-spelprogramma dat gebaseerd is op de succesvolle reeks Squid Game.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks. Daarin zouden 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,19 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma.

Op dit moment zijn in de Cardington Studios – een voormalige luchtmachtbasis – in Bredford in het Verenigd Koninkrijk in het grootste geheim opnames bezig. Daar lijkt het tijdens het eerste spel – Red Light, Green Light – al te zijn foutgelopen. De deelnemers moest op het speelveld bij -3 graden Celsius namelijk urenlang stilstaan. Minstens één iemand zou daarbij zijn afgevoerd, al ontkent Netflix dat laatste.

Flauwvallen

De Britse krant The Sun meldt nu echter dat heel wat deelnemers overwegen om Netflix aan te klagen. “We werden acht uur lang gemarteld. Zo ga je niet met dieren om. Ik weet dat de show zwaar moest zijn, maar het voelde onmenselijk. Ik heb het gevoel dat ze prioriteit gaven aan het maken van een goed programma in plaats van ons te helpen”, klinkt het bij een anonieme deelnemer.

Een andere kandidaat zag voor zich een vrouwelijke medespeelster ineenstorten. “Haar hoofd viel op de grond viel en dat galmde door heel de studio. Daarna lijk het alsof je ze een aanval kreeg. Toen zakte een andere vrouw in elkaar. Ze vielen als vliegen”, getuigt die persoon.

Oneerlijk

Andere deelnemers klagen dan weer dat het spel oneerlijk verliep. De 456 kandidaten hadden tijdens Red Light, Green Light namelijk een soort bloedzakken onder hun vest. De bedoeling was dat die zouden ontploffen als ze bewogen hadden zodat het leek alsof ze afgeschoten werden. Volgens heel wat deelnemers ontploften die zakken echter onterecht.

Meer
Lees meer...