Meer details uitgelekt over “folteringen” op set van ‘Squid Game: The Challenge’

Er zijn meer details bekend over de omstandigheden tijdens de opnames van het in opspraak geraakte spelprogramma Squid Game: The Challenge. Kandidaten van die real life-versie van de succesvolle fictiereeks Squid Game spreken over “gefabriceerde folteringen” op de set.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks.

4,56 miljoen dollar

Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,19 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma. Vorige week zijn in de Cardington Studios in Bredford in het Verenigd Koninkrijk de opnames voor Squid Game: The Challenge begonnen.

Maar daarover zijn ondertussen al heel wat negatieve verhalen naar buitengekomen. Op het speelveld van het eerste spel – Red Light, Green Light – zou het toen -3 graden Celsius geweest zijn. In die temperatuur moesten de kandidaten urenlang roerloos stilstaan. Daarbij zou minstens één kandidaat afgevoerd zijn op een brancard. Netflix ontkent die laatste beschuldigingen. Enkele kandidaten zouden echter een gezamenlijke klacht overwegen.

Ondertussen zijn nog meer details over die omstreden opnames naar buiten gekomen. 228 mensen zouden bij die eerste opdracht ‘gesneuveld’ zijn en zij vertellen nu hun verhaal, onder andere aan Indy100. “De beste manier waarop ik het kan omschrijven, is gefabriceerde marteling”, klinkt het daar.

Geen water, toilet, medicijnen of eten

Zo klagen ze onder andere over het feit dat de opname van dat eerste spel maar liefst negen uur duurde, iets waarvan de deelnemers niet op voorhand op de hoogte waren. “Een spel van vijf minuten duurde negen uur, in de vrieskou, zonder jas”, zegt een kandidaat. “We kregen geen waterpauze, toiletpauze of eten. Mensen kregen niet hun medicijnen die ze nodig hadden.”

Voor die opdracht zouden deelnemers van de organisatie trainingspakken en sportschoenen hebben gekregen, vergelijkbaar met die uit Squid Game. Omdat hun nummer zichtbaar moest blijven, mochten die echter toegeritst worden. In totaal zouden medische hulpverleners maar liefst elf keer iemand hebben moeten helpen.

Hotel

Maar ook nadat kandidaten uitgeschakeld werden, stopte hun nachtmerrie niet. Op een document dat Indy100 kon inkijken, staat namelijk hoe deelnemers die terug naar hun hotel werden gebracht zich moesten gedragen. Zo moesten ze allemaal meteen gaan slapen zonder zich om te kleden of te douchen. Sommigen van hen waren de dag erna namelijk opnieuw nodig voor opnames en moesten daarbij hun met fake bloed bevuilde outfit aanhebben. Op hun hotelkamer was hun bagage wel aanwezig, maar die was op slot.

Meer
Lees meer...