Jung Ho-yeon (‘Squid Game’) wordt eerste Koreaanse actrice ooit in ‘TIME100 Next’-lijst

Jung Ho-yeon maakte iets meer dan een jaar geleden haar acteerdebuut in de Netflixreeks Squid Game. Sindsdien is ze wereldberoemd. Zo won ze begin dit jaar een SAG Award voor haar rol als Sae-byeok in Squid Game en was ze ook genomineerd voor een Emmy Award. Nu wordt het voormalige model de eerste Zuid-Koreaanse actrice ooit die de ‘TIME100 Next’-lijst van TIME Magazine haalt.

Elk jaar brengt TIME Magazine de ‘TIME100 Next‘-lijst uit. Daarin noemt het 100 rijzende sterren waarvan ze verwachten dat ze de toekomst zullen vormgeven. De mensen op de lijst komen uit verschillende takken, gaande van muzikanten tot wetenschappers en CEO’s. Jung Ho-yeon is dit jaar te vinden op die lijst.

Jung Ho-yeon

Jung Ho-yeon is de eerste Zuid-Koreaanse actrice ooit die een plekje op de prestigieuze lijst inneemt. Hoewel ze nog maar in één reeks te zien was, liet ze een blijvende indruk na. TIME Magazine sprak met Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk over het talent van Jung Ho-yeon.

Daarbij liet hij weten dat hij meteen verkocht was bij de auditie van Ho-yeon. “Ik zag haar voor het eerst in een video, toen ik al drie vermoeiende maanden lang op zoek was naar een actrice om de rol van Sae-byeok te spelen in Squid Game. Ik had aanvankelijk geen hoge verwachtingen van haar, omdat ze nog geen acteerervaring had. Maar in minder dan 10 seconden ging ik rechtop zitten omdat ik zo gefascineerd was door wat er op het scherm gebeurde. Ik wist meteen dat zij Sae-byeok zou zijn.”

Hij lauwert ook haar wil om te groeien. “In haar auditietape was ze nogal ongemakkelijk en stijf vergeleken bij acteurs met meer ervaring. Maar ze was nooit verlegen of probeerde ook niet te verstoppen dat ze geen ervaring had. Ze kende haar eigen tekortkomingen en was vastberaden om die aan te pakken.”

Bekijk hier nog eens de trailer van Squid Game:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...