‘Junior Bake-Off Vlaanderen’ neemt vanavond afscheid van twee jonge bakkers

De spanning is vanavond te snijden in Junior Bake-Off Vlaanderen, want op het einde van de aflevering zullen we meteen afscheid moeten nemen van twee bakkers. De juniors moeten dus alles uit de kast halen om de jury te overtuiging van hun kunnen en een plekje te veroveren in de aflevering van volgende week.

Het is tijd voor een nieuwe bakweek in de witte circustent van Jeroom. Daarbij wordt het nu pas écht spannend want op het einde van de aflevering zal er voor het eerst iemand de baktent moeten verlaten. En om de druk nog wat extra op te voeren, worden dat er meteen twee.

Binnenstebuiten

Het thema van de week is ‘Binnenstebuiten’. Voor de technische proef moeten de bakkers een peperkoekenhart met hun levensmotto maken. Daarbij krijgen ze de vraag of ze zelf een peperkoeken hartje hebben? Tuur (12) denkt van wel, maar niet altijd. “Het valt te zien voor wie. Voor sommige wel, voor anderen niet”. Voor Paul (14) is de liefde iets wetenschappelijker. “Het is een gevoel, maar ook wetenschappelijk: het heeft te maken met hormonen en neurotransmitters.” Peperkoekenhart of niet, de opdracht is niet voor iedereen even makkelijk.

Daarna is het natuurlijk weer tijd voor het spektakelstuk en daarbij moeten de bakkers een open boek-taart maken, waarin ze iets meer vertellen over zichzelf. Emilie (14) pakt uit met een paspoort als boek. Ze woont in Singapore en ontdekt graag verschillende delen van de wereld. Ook Flore (14) gaat voor reizen als inspiratie. Zij maakt een boek vol bestemmingen waar ze nog naartoe wil. Voor Younes (12) is familie superbelangrijk en dat vertelt hij met een Belgisch-Marokkaanse taart.

Nu zijn ze nog met acht deelnemers, maar na vanavond zullen er dus nog maar zes juniors in de running zijn voor de titel van beste bakker.

Junior Bake Off Vlaanderen is elke zaterdag om 20.20 uur te zien op Play4 en online GoPlay.

Meer
Lees meer...