‘Jurassic World’: heeft Netflix net de titel van het volgende project gelekt?

Voor ‘Jurassic Park’, ‘Jurassic World’ en ‘Fallen Kingdom’-kijkers is er curieus nieuws van op Netflix. De streamingservice heeft mogelijk een naam gelekt voor de volgende ‘Jurassic Park’-film, dat hopen de fans tenminste. ‘Jurassic Park’ blijft één van de belangrijkste filmfranchises ter wereld. 

Komt er een nieuwe Jurassic Park-film? Als het van ons, en van de producers afhangt, ongetwijfeld wel, maar een bevestiging over een nieuwe film is er nog niet. Toch denken enkele clevere Netflixers dat ze een tip gevonden hebben in de catalogus. Netflix geeft je namelijk suggesties, net zoals Google, als je begint een titel in te typen. En daar zat even de volgende suggestie bij: Jurassic Park: Camp Cretaceous.

Jurassic Park 6?

Momenteel is de Jurassic World-trilogie nog niet compleet, maar zijn er wel al een pak extra ’titels’ bijgekomen. Meestal gaat het dan om videogames of LEGO-series. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk LEGO Jurassic World: Legend of Isla Nubar. Toch lijkt het erop dat we deze keer een filmtitel te pakken hebben, geen ander stuk van de Jurassic Park-franchise.

Zoveel zou het kosten om Jurassic Park écht te bezoeken.

Fansite Jurassic Outpost bekeek het nieuws een beetje dichterbij en ontdekte dat de titel wel degelijk een trademark heeft gekregen op de titels Camp Cretaceous en Jurassic World: Camp Cretaceous in december 2018. Daar komt bij dat Netflix de titel nu niet meer laat zien als je op ‘Jurassic Park‘ zoekt. Het kan dus twee kanten uit: het gaat om een gerucht, of Netflix had per ongeluk al iets online gezet dat er nog niet was.

Box office-succes

Dat er een volgende Jurassic Park komt, daar zijn nauwelijks twijfels over: Jurassic Park is één van de succesvolste franchises ter wereld. Een Oscar zal Jurassic Park niet snel in de wacht slepen, maar dat wil niet zeggen dat er geen volk komt kijken. Integendeel: de combinatie van Jeff Goldblum, Chris Pratt en heel veel dino’s natuurlijk, zorgen voor een kassasucces.

Jurassic World krijgt z’n eigen Pokemon GO, maar zonder … dino’s.

Zo neemt Jurassic World de zesde plaats in op de internationale box-officelijst en zijn opvolger prijkt op de twaalfde plaats. Allebei brachten die films vlotjes meer dan een miljard op. Daarnaast is de nieuwe Jurassic Park-franchise ook duidelijk op een trilogie gericht. Wees dus gerust: of Netflix nu iets gelekt heeft of niet, die derde (zesde, eigenlijk), film komt er zeker.

Kijk hier nog eens naar de trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom

Videogame?

Of het dan effectief Jurassic Park: Camp Cretaceous wordt, dat is daarmee nog niet gezegd. Dat die titel in de Netflix-catalogus opgenomen werd, mag dan veelbetekenend lijken, het kan ook om een eerste stap in het proces gaan. Een trademark in de filmwereld wil vooral zeggen dat de studio’s op veilig spelen. Het kan dus best dat een volgende Jurassic Park-film een heel andere titel krijgt, of dat het alsnog om een videogame of speelgoedreeks blijkt te gaan.

Dit was onze eerste blik op Jurassic Park in 1993!

Meer
Lees meer...