Justin Bieber wil Amerikaan worden voor hij trouwt met Hailey Baldwin

Justin Bieber wil Amerikaan worden voor hij trouwt met Hailey Baldwin

Er zijn tegenwoordig heel wat problemen in de VS. Toch wil Justin Bieber, die nog steeds Canadees is, niet liever dan een Amerikaanse burger worden voordat hij in het huwelijksbootje stapt met z’n nieuwe vlam Hailey Baldwin, niet toevallig een Amerikaanse.

Justin Bieber gaat zich kandidaat stellen om naast het Canadees burgerschap het Amerikaans burgerschap te mogen hebben. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Dat is op zich zo gek nog niet, want ‘de Biebs’ brengt bijna al zijn (vrije) tijd voor in de VS, het land waar hij superrijk en succesvol geworden is. Bovendien heeft het tieneridool een kast van een villa in Beverly Hills, dé Californische wijk voor superrijken.

(De fratsen die Bieber daar uitspookte, lees je hier.)

Verloofd

Bieber is geboren in de Canadese stad Ontario. Toen hij dertien jaar was, verhuisde hij met z’n gezin naar de Amerikaanse stad Atlanta. Sindsdien heeft hij eigenlijk bijna altijd in de VS gewoond. Ondertussen is hij ook verloofd met Hailey Baldwin, de dochter van acteur Stephen Baldwin. Deze maand nog had het koppel een licentie om te trouwen aangevraagd, maar zijn niet in het huwelijksbootje gestapt binnen de termijn. Waarom de bruiloft precies uitgesteld is, is niet geweten.

Ook op professioneel vlak zit ‘de Biebs’ niet stil. Zo heeft hij dit jaar al twee singles uitgebracht, Hard 2 face reality met Poo Bear & Jay Electronica en No brainer met DJ Khaled. Zijn laatste plaat ‘Purpose’ dateert van 2015.

(Meer over de gigantische, nieuwe tattoo van Justin lees je hier.)

Nieuw stuk land

Als Bieber zijn kandidatuur wordt goedgekeurd, mag hij in principe afstand doen van zijn Canadees burgerschap. Maar waarschijnlijk zal hij dat niet doen. Zo heeft Bieber zijn Canadese roots nooit onder stoelen of banken gestoken en heeft hij net voor 5 miljoen dollar een perceel van bijna 409.000 vierkante meter gekocht in de omgeving van zijn geboortestad Ontario.

Eenmaal Bieber Amerikaans burger is, mag hij stemmen in het land en politieke functies uitvoeren, behalve die van president of vicepresident.

(Waarom Bieber niet meer mag optreden in China lees je hier.)

5 stappen

Het proces houdt 5 belangrijke stappen in:

  1. Bewijs dat je het recht hebt om in het land te zijn. Voor Bieber zou dit geen probleem moeten zijn. Zo is hij in het bezit van een green card. (Meer over die beruchte green card lees je hier.)
  2. Een USCIS N-400-formulier invullen. Dat is het formele verzoek om de naturalisatieprodecure op te starten. Dat kost zo’n 700 dollar, een prikje voor Bieber.
  3. Een achtergrondonderzoek door de FBI en vingerafdrukken.
  4. Een burgerschap interview. Tijdens het gesprek zal Justin Bieber vragen moeten beantwoorden over de Amerikaanse geschiedenis en de regering. Hij zal ook moeten bewijzen dat hij Engels kan spreken.
  5. Op een ceremonie verschijnen en trouw zweren aan de Verenigde Staten.

Gesponsorde artikelen