‘K-pop World Festival’ brengt K-popgroep BLACKSWAN (met Belgisch lid) naar Brussel

Fans van K-pop moeten zich op zondag 4 september naar La Madeleine in Brussel reppen. Daar vindt die dag namelijk het ‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’ plaats. Op die avond kan je getuige zijn van een K-popdanswedstrijd én een optreden van de K-popgroep BLACKSWAN.

K-pop wordt steeds populairder en ook in ons land zijn er ondertussen heel wat fans te vinden. Die fans kunnen op zondag 4 september in Brussel genieten van een avond in volledige K-popstijl. Dit is wat er allemaal te beleven valt.

‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’

Het ‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’ wordt georganiseerd door The Korean Cultural Center in Brussel. Het centrum organiseert verschillende zaken om de Koreaanse cultuur te delen. Daarbij gaat het onder andere om filmvertoningen, kooklessen, taalcursussen én dus ook optredens. Waarvan het volgende doorgaat op zondag 4 september.

Het ‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’ bestaat uit twee delen. Eerst zullen dertien Belgische dansers en dansteams het tegen elkaar opnemen in een K-popdanswedstrijd. Daarmee kunnen ze enkele mooie prijzen winnen, waarvan de hoofdprijs een ticket voor de finale van het ‘K-pop World Festival’ is dat doorgaat in Zuid-Korea.

Na de danswedstrijd, die anderhalf uur zal duren, is het tijd voor het tweede deel van de avond. Dat wordt een optreden van de K-popgroep BLACKSWAN. Deze unieke groep zal een uur optreden en zal daarbij ook tijd maken om te communiceren met het publiek.

BLACKSWAN

BLACKSWAN is zonder twijfel een van de meest unieke K-popgroepen van het moment. De groep bestaat momenteel namelijk uit vier leden, waarvan geen enkel van Zuid-Koreaanse afkomst is. Bij het debuut van de groep in 2020 bestond BLACKSWAN uit vijf leden: de Koreaanse Hyeme, Youngheun en Judy, de Braziliaans-Japanse Leia en de Senegalees-Belgische Fatou. Omdat het contract van Hyeme later dat jaar tot een einde kwam en ze ook kort daarvoor in een controverse terechtkwam, verliet ze de groep in november.

Vervolgens was BLACKSWAN een tijdje met vier. In die periode boekte de groep haar grootste successen met de hit Close To Me. Dit jaar kwamen er opnieuw enkele veranderingen in de bezetting. Op 26 mei 2022 werden zo twee nieuwe leden toegevoegd: de Indiase Sriya en de Braziliaans-Duitse Gabi. Op 31 juli 2022 verlieten de laatste twee Zuid-Koreaanse leden, Youngheun en Judy de groep. Daardoor is BLACKSWAN nu opnieuw met vier, waaronder geen lid van Zuid-Koreaanse afkomst. De vier leden trainen wel nog steeds in Zuid-Korea en spreken en zingen Koreaans. Daardoor worden ze dus wel nog steeds als een K-popgroep gezien. Volgende week, op vrijdag 19 augustus, verschijnt het eerste soloalbum van Fatou, het Senegalees-Belgische lid van de groep.

Tickets voor het ‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’ zijn hier te koop.

Wij geven bij newsmonkey ook 10 tickets weg voor ‘K-pop World Festival x BLACKSWAN’. Meer info daarover vind je hier.

Meer
Lees meer...