K-popgroep BTS komt met nieuw filmevent ‘Bring The Soul: The Movie’

BTS, de grootste K-popgroep van het moment, komt deze zomer met een nieuwe concertfilm. Bring The Soul: The Movie zal een combinatie zijn van fragmenten van hun recente wereldtournee, afgewisseld met anekdotes en behind-the-scenes (pun intended) content.

BTS brengt fans van over de hele wereld deze zomer opnieuw samen voor een nieuw filmevenement. De populairste Koreaanse boysband, en bij uitbreiding de populairste boysband ter wereld, komt met Bring The Soul: The Movie voor de tweede keer op de proppen met een concertfilm. Maar niet zomaar een film. Alles over BTS lees je hier.

Burn The Stage: The Movie

Bring The Soul: The Movie wordt namelijk de opvolger van Burn The Stage: The Movie. Daardoor kunnen we al een beetje inschatten hoe dit allemaal in z’n werk zal gaan. Burn The Stage: The Movie was een concertfilm die focuste op de vorige wereldtournee van BTS: ‘Love Yourself’.

In de film werden beelden van de tour afgewisseld met beelden van achter de schermen en leuke anekdotes verteld door RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook. De film werd maar één weekend vertoond in een beperkt aantal zalen en was een enorm succes. De film brak zo het record dat tot dan op naam van One Direction stond. Meer daarover lees je hier.

Bring The Soul: The Movie

En dit jaar komt er dan het vervolg op Burn The Stage: The Movie. BTS heeft opnieuw gekozen voor een titel met dezelfde initialen als hun groepsnaam en gaat voor Bring The Soul: The Movie. Het concept blijft hetzelfde. Het wordt een film die vertoond wordt voor een beperkte tijd, in een beperkt aantal zalen. En aangezien Burn The Stage: The Movie ook in ons land vertoond werd, bestaat de kans dat de nieuwe film ook naar ons land komt. Burn The Stage: The Movie was te zien in de zalen van Kinepolis in Brussel, Hasselt, Antwerpen, Gent en Charleroi.

In de nieuwe film Bring The Soul: The Movie zullen we fragmenten te zien krijgen van de nieuwste wereldtournee, ‘Love Yourself: Speak Yourself’. Daarnaast zullen er ook exclusieve beelden te zien zijn van achter de schermen. En tot slot delen de jongens van BTS ook hun verhalen van de tour. Dit deel van de film werd opgenomen in Parijs de dag na het laatste concert van hun tour.

Het succes van BTS

Het gaat de jongens van BTS tegenwoordig flink voor de wind. Hun laatste single Boy With Luv haalde onlangs platinum, wat betekent dat de single een miljoen song units haalde. Daarbij wordt ook de digitale verkoop van het nummer gerekend en de streams. 150 audio- of videostreams komen zo overeen met één verkochte song unit. Daarnaast bracht BTS ook een eigen app uit, BTS World, die al meteen honderd duizenden keren gedownload werd. En onlangs werd BTS ook het eerste Zuid-Koreaanse twitterprofiel met meer dan 20 miljoen volgers.

Bovendien werd ook bekendgemaakt dat BTS jaarlijks eigenhandig meer dan 5 biljoen won (zo’n 4 miljard euro) bijdraagt aan de Zuid-Koreaanse economie. Dit bedrag haalt de boysband uit de wereldwijde verkoop van onder andere concerttickets en cd’s. Maar er zijn ook jaarlijks zo’n 800.000 toeristen die specifiek voor BTS naar Zuid-Korea afreizen.

Meer
Lees meer...