K-popgroep BTS komt meteen binnen in de top 10 van de Vlaamse Ultratop

K-popgroep BTS komt meteen binnen in de top 10 van de Vlaamse Ultratop

K-pop heeft ons land bereikt. Het nieuwe album van BTS, dat iets meer dan een week geleden uitkwam, is binnengekomen in de Vlaamse Ultratop en staat er meteen te blinken op de negende plaats. 

De K-popgroep BTS heeft op 24 augustus een nieuw album op de wereld losgelaten en dat blijkt ook in ons land een succes. ‘Love Yourself: Answer komt meteen binnen op de negende plaats in de Vlaamse albumtop en evenaart zo het succes van het vorige album ‘Love Yourself: Tear‘.

Ultratop

Het is niet de eerste keer dat BTS de top 10 bereikt in onze Ultratop. Hun vorige album, ‘Love Yourself: Tear’, kwam in mei binnen in de Vlaamse hitlijst en staat nu nog steeds op de 42ste plaats. Op het hoogste moment stond het album op de zesde plaats.

Nu doet BTS die stunt nog eens na. Hun nieuwe album ‘Love Yourself: Answer’ komt meteen binnen op de negende plaats in de Vlaamse Ultratop, waardoor er nu dus twee albums van de K-popgroep op het zelfde moment te vinden zijn in de Ultratop 50. Iets wat geen enkele K-popgroep hen ooit voor kon doen. Meer over de wereld van k-pop, lees je hier.

BTS

Nummer één in de Verenigde Staten

Het is niet alleen in ons land dat het album sterk binnenkomt. In de Verenigde Staten is ‘Love Yourself: Answer’ zelfs meteen binnengekomen op de eerste plaats in de Billboard 200. Eerder dit jaar wisten ze als eerste K-popgroep ooit die positie te halen en nu doen ze dat met hun nieuwe album dus nog een keertje na.

Bovendien is de start van ‘Love Yourself: Answer’ zelfs beter dan die van voorganger ‘Love Yourself: Tear’. Waar hun vorige album in de eerste week 135.000 keer over de toonbank ging, haalt ‘Love Yourself: Answer’ nog eens 6.000 meer en eindigt het zo op 141.000 verkochte albums in de eerste week. Daarnaast stond ‘Love Yourself: Answer’ ook in 65 landen op nummer één in de iTunes charts.

YouTuberecord

BTS kon met de eerste single van het album ‘Love Yourself: Answer’, IDOL, bovendien een prestigieus YouTuberecord breken. De videoclip van het nummer werd namelijk maar liefst 56,2 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur. Hiermee werd het voormalige record, dat op naam stond van Taylor Swift met haar nummer Look What You Made Me Do, verbeterd met meer dan 20 miljoen views.

Het nummer staat voorlopig nog niet in onze Ultratop. In andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk (21) en Frankrijk (10), is BTS daar wel al in geslaagd.

Gesponsorde artikelen