K-popgroep MIRAE kondigt afscheid aan

De K-popgroep MIRAE heeft zijn afscheid aangekondigd. De groep maakte zijn debuut in 2021 en bestond uit zeven leden. In de afgelopen drie jaar brachten ze verschillende albums uit. Maar nu hebben de leden, in samenspraak met het agentschap DSP Media besloten om uit elkaar te gaan. Song Dong-pyo blijft als enige lid van de groep actief bij het agentschap.

Er komt opnieuw droef nieuws uit de wereld van K-pop, want de zevenkoppige boyband MIRAE heeft besloten om ermee te stoppen. Dat wordt bevestigd door het agentschap DSP Media. De groep bestond iets langer dan drie jaar.

MIRAE

MIRAE werd in 2021 gelanceerd, kort na het gedwongen einde van de boyband X1. Die groep werd gevormd in de talentenjacht Produce X 101, maar kwam al snel onder vuur te liggen omdat er sprake zou zijn geweest van stemvervalsing. Nadat X1 uit elkaar ging, keerden de leden terug naar hun eigen agentschappen en vonden ze zo een nieuwe groep. Song Dong-pyo kwam zo terecht in MIRAE.

Doordat Song Dong-pyo al bekend was door Produce X 101 en X1, had de groep meteen al heel wat fans. Doorheen de jaren hadden ze enkele hits met onder andere KILLA, Splash en Jump!, maar nu hebben ze dus besloten om elk hun eigen weg uit te gaan.

Afscheid

Er waren al langer geruchten over het einde van de groep en nu zijn die ook bevestigd door het agentschap DSP Media. “Na veel overleg hebben DSP Media en de leden van MIRAE, Lee Jun-hyuk, Lien, Yoo Do-hyun, Khael, Son Dong-pyo, Park Si-young en Jang Yu-bin besloten om de groepsactiviteiten stop te zetten”, staat te lezen in het officiële statement. Het agentschap laat weten dat enkel Son Dong-pyo besloten heeft om bij het agentschap te blijven als soloartiest.

In het statement bedankt DSP Media de trouwe fans van de groep en vraagt het ook om alle leden van de groep te blijven volgen en steunen in de toekomst.

Meer
Lees meer...