Nam Do-hyon verlaat via rechtbank K-popgroep BAE173 na “meningsverschillen over contract”

Nam Do-hyon (18) heeft zijn rechtszaak tegen het agentschap PocketDol Studio gewonnen. Daardoor mag hij het agentschap en bijgevolg de boyband BAE173 verlaten. Nam Do-hyon nam in 2019 deel aan de talentenjacht Produce X 101. Hij was een van de 11 winnaars en werd zo deel van X1, maar doordat er stemvervalsing werd vastgesteld, ging de groep uit elkaar en belandden Nam Do-hyon en Lee Han-gyul in BAE173.

Nam Do-hyon maakt niet langer deel uit van de K-popgroep BAE173. Enkele maanden geleden liet hij weten dat hij het agentschap PocketDol Studio aanklaagde. Als reden gaf hij dat er “meningsverschillen waren over de invulling van het exclusiviteitscontract”. Hij heeft die rechtszaak nu gewonnen.

Nam Do-hyon

Nam Do-hyon is vooral bekend van zijn deelname aan de talentenjacht Produce X 101 in 2019. Hij nam toen voor het agentschap PocketDol Studio deel samen met zijn oudere collega Lee Han-gyul. Bij zijn deelname was Nam Do-hyon amper 14 jaar oud en was hij zo de jongste deelnemer. Zowel hij als Lee Han-gyul schopten het uiteindelijk tot X1, maar na amper één EP ging die groep ten onder. Er werd namelijk ontdekt dat er gesjoemeld werd met de resultaten van de finale. Later werd duidelijk dat dit uiteindelijk niets aan de line-up veranderd had, maar toch besloten de leden van de groep om niet verder te gaan als X1.

Daardoor trokken de 11 leden terug naar hun eigen agentschappen, waar ze hun debuut maakten in andere groepen. In het geval van Nam Do-hyon en Lee Han-gyul werd dat eerst de subunit H&D en laterde boyband BAE173. Die groep maakte zijn debuut op 19 november 2020 met het nummer Crush On U. In de afgelopen jaren bracht de groep nog verschillende hits uit. Maar sinds oktober 2022 is Do-hyon door gezondheidsredenen op hiatus.

Rechtszaak

In april 2023 kwam het nieuws dat Nam Do-hyon een rechtszaak had aangespannen tegen PocketDol Studio. Hij wilde via die weg zijn exclusiviteitscontract ontbinden, omdat er meningsverschillen waren over de voorwaarden van het contract.

Vandaag, op donderdag 22 juni 2023, laat Nam Do-hyon zelf weten dat hij de zaak gewonnen heeft. Daardoor zal hij het agentschap verlaten en als automatisch gevolg ook niet langer deel uitmaken van BAE173. In zijn statement laat hij ook weten dat hij verder zal gaan in de muziekwereld, al heeft hij op dit moment nog geen concrete plannen. BAE173 gaat verder met acht leden.

Meer
Lees meer...