K-popgroep NATURE houdt er na zes jaar mee op

De K-popgroep NATURE heeft besloten om te stoppen. In samenspraak met het agentschap n.CH Entertainment besloot het negental om de groepsactiviteiten stop te zetten. Sohee zal als enige bij het agentschap blijven voor solowerk in de toekomst.

K-pop is opnieuw een groep armer. De negenkoppige meidengroep NATURE, die de afgelopen jaren al te kampen kreeg met uitvallende leden door gezondheidsredenen, heeft besloten om er na bijna zes jaar mee te stoppen.

NATURE

De meidengroep NATURE maakte in augustus 2018 haar debuut, maar dat verliep niet meteen zonder slag of stoot. Zo waren er in de videoclip voor het debuutnummer Allegro Cantabile negen leden te zien, terwijl ze hun debuut met acht leden maakten. Tussen de opnames van de videoclip en het eigenlijke debuut besloot Yeolmae namelijk om de groep te verlaten. In november werd het nieuwe lid Loha dan voorgesteld.

In juni 2019 werd aangekondigd dat een ander lid, Gaga, een pauze nam om te focussen op haar studies. Later dat jaar werd die pauze een definitief afscheid en werd Sohee, die al bekend was van het programma Produce 101, aan de line-up toegevoegd. Bij hun eerste comeback in 2020 miste de groep drie leden. Het ging toen aanvankelijk om Aurora, die deelnam aan een programma in China, en Loha, die een pauze nam om gezondheidsredenen. Maar kort voor de release liep Sunshine een blessure op aan haar been, waardoor er dus maar zes leden het single album ‘Nature World: Code M’ promootten.

Na de release van dit single album in juni 2020, was het langer dan een jaar stil rond de groep. Tot er in januari 2022 een nieuwe single verscheen. Maar opnieuw waren niet alle leden te zien in de videoclip voor RICA RICA. Loha en Sunshine waren nog steeds op pauze. Hun laatste comeback verscheen in november 2022 met de single LIMBO!. Opnieuw verschenen er maar zeven leden in de videoclip, met Sunshine die nog steeds een pauze nam en deze keer Lu, die door gezondheidsproblemen moest passen. Met LIMBO! wist de groep wel wat interesse te wekken door de opvallende choreografie, maar het nummer zal dus de geschiedenis ingaan als het laatste nummer van NATURE.

Bekijk hier de videoclip van LIMBO!:

Disbandment

Het nieuws van het einde van de groep komt – na opnieuw een stilte van meer dan een jaar sinds hun laatste release – niet helemaal als een verrassing. Het agentschap n.CH Entertainment deelde een statement waarin het liet weten dat de beslissing gemaakt werd in samenspraak met de leden.

Enkel Sohee zal bij het agentschap blijven om daar haar solowerk, als zangeres en als actrice, verder te zetten. Het is nog niet geweten wat de plannen zijn van de andere leden.

Meer
Lees meer...