‘Kamp Waes’ maakt het de kandidaten knap lastig tijdens nieuwe missie

Het nieuwe seizoen van Kamp Waes is ondertussen al even aan de gang. Al heel wat kandidaten zijn de voorbije weken afgevallen en op dit moment zijn er zelfs nog maar 5 deelnemers over. Zij werden gisteren door Fly en de Special Forces op een heel belangrijke en zware missie gestuurd. Eentje waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Na de Tender Feet, die maar liefst zes slachtoffers maakte, en de misgelopen samenwerking met Jan blijven er uiteindelijk slechts vijf kandidaten over: Dries, Lode, Kaat, Jolan en Sara. Zij werden door de Special Forces voorbereid om aan een spannende missie te beginnen. Die hield hen alvast heel de nacht wakker en eiste ook zijn tol bij de gezondheid van de kandidaten.

Zeeziek

In de laatste rechte lijn naar de eindmeet was het deze week tijd voor een belangrijke missie. Die missie kreeg de naam RIMSKY een daarbij zouden de deelnemers een terroristische groep in de gaten moeten houden. Die missie begon met een infiltratie vanuit de zee. Dat was alvast de eerste grote verrassing voor de kandidaten die zich ineens in een koude zee moesten zien te redden.

Al vanop de boot liep het niet altijd even vlot. Zowel Kaat en Dries kregen last van zeeziekte en bij Kaat bleef die misselijkheid lang aanslepen. Uiteindelijk konden broer en zus zich herpakken en ging de groep verder.

Observatie

Na een nacht op zee en een wandeltocht met natte rugzakken, kreeg de groep een lift richting het volgende punt. Daar moesten ze zich als groep juist zien te oriënteren zodat ze de terroristen juist konden observeren. In eerste instantie was Fly zeer blij met de resultaten. Zo konden de kandidaten al duidelijk foto’s nemen en leken ze ook hun uitgangspunt goed te hebben opgebouwd.

Maar in de preview van vorige week kreeg de kijker alvast te zien dat het toch nog in de soep lijkt te draaien. Daarbij worden de kandidaten ontvoerd en staat hen zonder twijfel nog een heftige mentale proef te wachten. Wat die precies inhoudt, krijgen we volgende week te zien.

Kamp Waes is elke zondag om 20 uur op VRT 1 te zien.

Meer
Lees meer...