‘Kamp Waes’: Samenwerking nekt een deelnemer

Na vijf afleveringen blijven er nog vijf deelnemers over in Kamp Waes. Nadat de Tender Feet maar liefst zes slachtoffers maakte, moesten we nu afscheid nemen van één deelnemer. De rest zal nu voorbereid worden op de grote missie, waarbij alles samen zal komen.

Gisteren konden we in de vijfde aflevering van Kamp Waes zien hoe het tweede deel van de training van start ging. Na het fysieke deel is het nu tijd voor het strategische luik. En daarbij is het belangrijk dat de deelnemers goed kunnen samenwerken, maar daar liep het mis.

Teamwork

De vijfde aflevering van Kamp Waes stond vooral in het teken van teamwork. Op basis van enkele voorbereidende oefeningen kregen de deelnemers elk een functie toegedeeld. Het was daarbij vooral belangrijk wie de teamleader zou worden. Die rol ging uiteindelijk – na lang overleg – naar jongste deelnemer Kaat, met oudste deelnemer Jan als adjunct. En daar had die laatste het duidelijk moeilijk mee.

Tijdens de opdracht probeerde hij toch steeds het voortouw te nemen en overrulede hij zijn teamleader, die maar half zo oud was als hij. Dat zorgde voor frustraties bij de rest van het team, waardoor er van teamspirit geen sprake meer was. Daarom besloot Fly om in te grijpen. Samen met de rest van het team van de Special Forces besloot hij dat het iedereen ten goede zou komen als Jan uit de groep verwijderd zou worden.

Jan nam zijn exit opmerkelijk goed op en begreep de beslissing van de Special Forces. Hij verliet in alle stilte Kamp Waes en kon geen afscheid nemen van de andere deelnemers. Door de exit van Jan zal de eindmissie dus gebeuren met vijf deelnemers. Of die ook allemaal de eindmeet zullen halen, valt nog af te wachten.

Bekijk hier de reactie van Jan op zijn exit:

Kamp Waes is elke zondag om 20 uur te zien op VRT 1 en online via VRT MAX.

Meer
Lees meer...