‘Kamp Waes’: Dit zijn de 15 deelnemers van seizoen 2

Eind deze week keert Kamp Waes terug voor het tweede seizoen. De afgelopen weken heeft Tom Waes in verschillende video’s de vijftien dappere mannen en vrouwen aangekondigd die in dat seizoen te zien zullen zijn. Het gaat daarbij om tien mannen en vijf vrouwen, met leeftijden tussen de 20 en 52 jaar oud.

Nu zondag, op 14 januari 2024, gaat het tweede seizoen van Kamp Waes van start op VRT1. In dat nieuwe seizoen zullen 15 deelnemers uitgedaagd worden door de Special Forces. Het gaat om zware fysieke proeven, maar ook mentaal worden de kandidaten volledig op de proef gesteld. Tijdens de afgelopen weken stelde Tom Waes de deelnemers voor in video’s op Instagram. De laatste daarvan verscheen gisteren en daarmee kennen we nu dus alle deelnemers.

Broer en zus

In de eerste video, die al verscheen op 2 januari, stelde Tom Waes de eerste vijf deelnemers voor. Daarbij waren ook al meteen de twee deelnemers die elkaar al kennen. Dries (24) en Kaat Borstlap (20) zijn namelijk broer en zus. Ze zijn allebei nog aan het studeren. Dries studeert daarbij robotica en ruimtevaart, Kaat studeert bodemwater en atmosfeer. In de video komen we te weten dat Dries marathonloper is en Tom Waes vermoedt dat de student robotica eigenlijk een robot is. Kaat is met haar 20 jaar de jongste deelnemer van het seizoen. Ook zij houdt er met hiken, klimmen en marathonlopen enkele avontuurlijke hobby’s op na. Net zoals bij alle andere broers en zussen hebben ook Dries en Kaat de typische broer-zusrivaliteit waarbij de jongere zus toch hoopt dat ze haar broer eens kan verslaan.

De volgende deelneemster die al in de eerste video voorgesteld werd, is Eva Stassijns (25). Zij werkt als sporttechnisch medewerkster, maar was in het verleden actief als turnster. In haar vrije tijd is Eva ook bezig met gewichtheffen. Ze heeft ook al enkele tips kunnen vragen aan Debbie uit het eerste seizoen. De enige vrouw die in het eerste seizoen het einde haalde, is namelijk een goede vriendin van Eva. De volgende deelnemer is ook een twintiger. Jolan Strobbe (26) komt uit Gent en werkt als jongerenbegeleider. Hij is een echte avonturier die met een busje door Europa reisde op zoek naar de zotste bergen om te beklimmen. Jolan heeft nog een extra troef in handen, want zijn vader schreef ooit een cursus oriëntatielopen. Volgens Tom Waes past Jolan niet helemaal in het plaatje, maar dat maakt hem wel tot een goede outsider.

De laatste deelnemer die we in de eerste video leerden kennen, is Boris Vermeersch (29). Ook hij kan gezien worden als een outsider, want Boris is namelijk een balletdanser, kunstenaar en fotograaf. Daarnaast doet hij ook aan rucking, wat inhoudt dat hij aan trekking doet met een rugzak. Wie zich het eerste seizoen van Kamp Waes herinnert, weet natuurlijk dat de allereerste proef al meteen een looptocht was van 8 kilometer met een rugzak van 20 kilogram, maar dat zou voor Boris dus geen probleem moeten zijn.

Oudste deelnemer

In de tweede video werden opnieuw drie mannen en twee vrouwen voorgesteld. De eerste daarbij is Emma De Nys (26). Ze is lerares in het lager onderwijs en is enorm sportief. Maar wat het meest tot de verbeelding spreekt, is dat zij een van de weinige mensen ter wereld is die haar elleboog kan likken. Of ze daar ver mee zal geraken bij de Special Forces lijkt ons onwaarschijnlijk, maar het is toch iets dat niet iedereen kan zeggen. De volgende deelnemers is Ilias Thomas (29). Hij werkt als motard bij de politie en heeft dus al een uitdagend beroep. Tom Waes omschrijft hem als een fysiek heel sterke man, die in het weekend ook graag eens de benen strekt op de dansvloer.

In diezelfde video werd ook de oudste deelnemer bekendgemaakt. Het gaat om Jan Syryn (52). Hij wilde heel graag naar het leger, maar de legerdienst werd afgeschaft net toen hij 18 werd. Uiteindelijk werd Jan IT-consultant, maar nu kan hij dus toch zijn militaire droom waarmaken. Jan is niet alleen een goede loper, maar ook een goede zwemmer, wat hem de bijnaam “Jan Dolfijn” opleverde. Dat belooft dus!

De volgende vrouwelijke deelneemster is Gudrun Hespel (31). Zij is psychologe en influencer. Als influencer probeert ze mensen te helpen die te kampen krijgen met eetstoornissen, omdat ze daar in het verleden zelf ook mee geconfronteerd werd. Ze liet een pizza tatoeëren op haar arm om haar eraan te herinneren hoe ver ze gekomen is. De laatste deelnemer die voorgesteld werd in de tweede video is Youssef Challouki (28). Hij werkt als leerkracht in het secundair onderwijs en is volgens Tom Waes de “meest positieve mens die hij ooit heeft gezien”. Daarnaast is hij ook tweevoudig wereldkampioen thaiboksen en heeft hij z’n eigen sportschool.

Broer van

De vijf laatste deelnemers werden pas nu aangekondigd, maar ook zij zijn niet van de minste. De eerste daarvan is Julien Eggermont (23). Hij is student sportmanagement en zou de keuze van Tom Waes zijn om mee naar de oorlog te gaan. Julien is semi-professioneel rugbyspeler en “een blok beton”. Zijn mama liet weten dat Julien als ontbijt een heel brood naar binnen werkt. Hopelijk is er dus genoeg eten voorzien of Julien kan het wel eens snel moeilijk krijgen. De volgende deelnemer is Jef Geerts (26). Zijn hobby is op café zitten met vrienden, wat ervoor zorgde dat hij de marathon van Dublin liep met een gigantische kater. Jef droomt ervan om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2028. Tom Waes heeft ook al een kleine spoiler over Jef. Hij haalde namelijk zeer hoge waardes bij de tests in het militair hospitaal.

De laatste vrouw die haar kans waagt, is Sara De Boey (30). Zij is orthopedisch chirurg en werkt tussen de 60 en 80 uur per week. Daarnaast vindt ze nog de tijd om te sporten, want ze is een 800m-loopster. Sara schreef zich in tegen de zin van haar echtgenoot. Want hij dacht dat ze daar geen tijd voor zou vinden. De voorlaatste deelnemer is Mohamed Zerri (29). Hij werkt als financieel consultant en doet soms modellenwerk, maar is daarnaast een echte avonturier. Zo doet hij aan parachutespringen, lopen en vechten. “Alles wat Mohamed doet, ademt Special Forces”, klinkt het bij Tom Waes. Een kandidaat om voor uit te kijken dus.

De laatste deelnemer is Lode Lemmelijn (24). Bij sportfans doet die achternaam waarschijnlijk al een belletje rinkelen. En dat is niet zomaar, want Lode is inderdaad de broer van Ward Lemmelijn, die tweevoudig wereldkampioen indoor roeien is én de Container Cup won. Waarschijnlijk zal Lode dus z’n broer proberen overtreffen door de finishlijn te halen in Kamp Waes. Lode werkt als kinesitherapeut en doet net als zijn broer aan indoor roeien. Hij is maar liefst 2,10 meter lang. Lode omschrijft zichzelf als lui, maar wil zichzelf uitdagen door deel te nemen aan Kamp Waes.

Meer
Lees meer...