‘Kamp Waes’ keert terug met een nog uitdagender seizoen

Binnen minder dan twee weken kan je op VRT 1 terecht voor het tweede seizoen van Kamp Waes. Daarin zullen opnieuw vijftien mannen en vrouwen de loodzware opleiding van de Belgische Special Forces tot een goed einde proberen te brengen. Tom Waes blikt alvast enthousiast vooruit op het nieuwe seizoen.

Het eerste seizoen van Kamp Waes dateert al van eind 2019 en begint 2020. Toen lokte het programma wekelijks rond de 1,7 miljoen kijkers. Het is dan ook geen verrassing dat er een tweede seizoen komt op VRT 1, al moesten we daar wel lang op wachten. Afgelopen zomer kwam er dan eindelijk het nieuws dat Kamp Waes in 2024 zou terugkeren en nu weten we ook wanneer. De eerste aflevering zal namelijk te zien zijn op zondag 14 januari.

“Uit meer dan 3.000 inschrijvingen heb ik uiteindelijk 15 kandidaten geselecteerd met elk een heel eigen profiel. Het is een erg diverse cast van tien mannen en vijf vrouwen geworden. De jongste kandidaat was tijdens de opnames amper 20 jaar oud, de oudste 52. Er zit een gewichthefster tussen en een politieagent, maar ook een chirurge en een wereldkampioen kickboksen. Er zitten zelfs een broer en een zus tussen. En eerlijk? Ik ben ervan geschrokken hoe hard mijn 15 kandidaten zich hebben gesmeten”, blikt Tom Waes vooruit.

“Steviger en uitdagender programma”

“Het eerste seizoen was voor iedereen een verrassing. Voor de kandidaten in de eerste plaats – zij hadden geen idee wat er op hen afkwam – maar zeker ook voor ons. Als getrainde militairen hadden we geen idee hoe gewone burgers om zouden gaan met al de uitdagingen die wij voor hen in petto hadden. Maar na de eerste reeks van Kamp Waes wisten we dat nieuwe kandidaten zich beter zouden voorbereiden. Zo konden we nu veel meer focussen en selecteren op de kandidaten hun kaartleestechnieken en oriëntatieskills bijvoorbeeld. Een bijzonder belangrijk onderdeel in de echte Special Forces-opleiding. Het gaf ons het vertrouwen om een nog steviger en uitdagender programma in elkaar te steken voor deze nieuwe lichting. En dat hebben we dan ook gedaan”, vult instructeur Fly aan.

Kamp Waes is vanaf 14 januari iedere zondag om 20 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...