VRT 1 stelt voorjaar voor: ‘Kamp Waes’, ‘De Droomfabriek’ en meer

Het jaar zit er bijna op en dat betekent dat zenders volop aan een nieuwe programmatie bezig zijn. Zo heeft VRT 1 vandaag een hele resem van programma’s voorgesteld. Die zullen allemaal in het voorjaar van 2024 op televisie verschijnen. De meest opvallende titels daarbij zijn Kamp Waes en De Droomfabriek.

Ook in het nieuwe jaar zal VRT 1 voor een uitgebreid aanbod aan programma’s zorgen. Daarbij zien we heel wat bekende programma’s terugkeren, maar zijn er ook veel nieuwe titels bekendgemaakt. Het gaat daarbij van een nieuw muziekprogramma met Niels Destadsbader tot een nieuwe versie van De Droomfabriek.

Terugkerende titels

Voor liefhebbers van de huidige programma’s van VRT 1 is er goed nieuws. De zender zal in 2024 namelijk heel wat van die populaire shows en reeksen laten terugkeren. Zo komt er in het voorjaar een nieuw seizoen van Hotel Romantiek, Durf te vragen, Restaurant Misverstand, Chantal, Andermans Zaken, Dertigers en Amai zeg wauw!.

Ook de populaire programma’s Château Planckaert en Kamp Waes zullen opnieuw te zien zijn. Bij dat laatste neemt Tom Waes opnieuw een groep onbekende Vlamingen mee op training naar de Special Forces. Wat Fly en co deze keer precies in petto hebben, blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

Nieuwe programma’s

Daarnaast komen er ook heel wat nieuwe programma’s op ons af. De meest besproken show daarbij is misschien wel De Droomfabriek. Het iconische programma was voor het eerst te zien in 1989 en bracht tien jaar lang de wildste dromen van mensen in vervulling. Het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door Bart Peeters en Gloria Monserez.

Ook de docuserie Francisco Desir verschijnt in 2024. Daarin zien we acteur en zanger Francisco Schuster op zoektocht naar een ontbrekend stukje identiteit in Haïti. Ook in Niks te zien trekken we naar het buitenland. Daarin gaat de slechtziende Karl Meesters op reis met muzikanten.

Op fictievlak krijgen we de nieuwe politieserie Juliet met Charlotte De Bruyne. Ook Philippe Geubels komt met een nieuw programma: Geubels gaat in bad. Daarnaast krijgt ook Niels Destadsbader zijn eigen muzikaal programma Ik vraag het aan. Precieze startdatums zijn er nog niet.

Meer
Lees meer...